Úvod Zaujímavosti Neviete, aký smartfón nad 400 eur vybrať pod stromček? Máme pár tipov

Neviete, aký smartfón nad 400 eur vybrať pod stromček? Máme pár tipov

18
Santa Droid

Chceli by ste obdarovať vášho blízkeho novým telefónom, no neviete, akú značku a aký model zvoliť? Náš nižšie uvedený zoznam vám potom nepochybne pomôže. Tentokrát v ňom nájdete tie najdrahšie kúsky, aké sa na pultoch obchodov momentálne nachádzajú.

Nadchádzajúce dni vám budeme prinášať sériu tipov na spoľahlivé vianočné darčeky, ktorá však zahrnie nie len Android smartfóny, ale aj tablety či šikovné gadgety. V prvej časti si budete môcť vybrať z vlajkových lodí a iných high-end mobilných zariadení od popredných výrobcov z celého sveta, ako je napríklad Samsung, Sony alebo Huawei. Ak by ste mali aj vy dobrý tip, nezabudnite dať o ňom vedieť ostatným čitateľom priamo v komentároch.

Galaxy S6 edge+

Galaxy S6 edge+
Galaxy S6 edge+

Jeden z najčerstvejších prírastkov v portfóliu spoločnosti Samsung, ktorý ponúka obrovskú 5,7-palcovú uhlopriečku Quad HD Super AMOLED displeja a výkonný čipset Exynos 7420, poteší asi každého, kto miluje prémiové materiály (sklo, špeciálny hliník) alebo špičkové technické špecifikácie.

Aktuálna cena: okolo 630 eur (zdroj: heureka.sk)

Huawei Nexus 6P

Nexus 6P
Nexus 6P

Jeden z TOP modelov od čínskeho Huawei, ktorý má okrem elegantnej unibody konštrukcie z hliníka aj špičkový fotoaparát s veľkými pixelmi, laserové zaostrovanie, AMOLED panel, Snapdragon 810 vo vylepšenej verzii 2.1, veľkú batériu a predovšetkým nový Android 6.0 Marshmallow bez akéhokoľvek zásahu do čistého používateľského prostredia.

Aktuálna cena: zatiaľ na Slovensku nedostupný, cena bude okolo 650 eur (zdroj: heureka.sk)

LG Nexus 5X

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Menší a slabšie vybavený súrodenec Huawei Nexus 6P, ktorý má identický fotoaparát a operačný systém Marshmallow. K dispozícii je okrem iného 5,2-palcový displej vo Full HD, 6-jadrový čipset Snapdragon 808, 2 GB operačná pamäť RAM, rýchly snímač odtlačkov a plastová unibody konštrukcia s matným povrchom. Nechýba mu dokonca ani USB Type-C slot.

Aktuálna cena: okolo 450  eur (zdroj: heureka.sk)

Sony XPERIA Z5

Xperia Z5 Compact, Z5 a Z5 Premium
Xperia Z5 Compact, Z5 a Z5 Premium

Vynovená generácia vlajkovej lode od Sony ponúka tri veľkostne aj cenovo rozdielne modely – kompaktnú Xperia Z5 Compact, klasickú Xperia Z5 a delo Xperia Z5 Premium. Výber už teda záleží od špecifických preferencií používateľa. Ak potrebuje smartfón, ktorý sa pohodlne nosí po vačkoch a dobre sadne do dlaní menšieho vzrastu, Z5 Compact je potom ideálnou voľbou. Posledné dva kúsky ocenia predovšetkým náročnejší zákazníci, pričom posledný model ponúka ultra jemný 4K displej.

Aktuálna cena: Z5 Compact okolo 460 eur, Z5 okolo 660 eur, Z5 Premium okolo 750 eur (zdroj: heureka.sk)

LG G4 s kožou

LG G4
LG G4

Staršia, no stále dobrá vlajková loď z Južnej Kórei, ktorá ponúka 16 MPx fotoaparát s clonou f/1.8, laserovým zaostrovaním, mierne prehnutú konštrukciu a zadný kryt z pravej kože. Smartfón vyniká aj skvelou ergonómiou a hlavne vyladenou grafickou nadstavbou UX operačného systému Android.

Aktuálna cena: okolo 420 eur (zdroj: heureka.sk)

Huawei Mate S

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Ďalší elegantný kúsok od Huawei s viac ako dobrými špecifikáciami a kovovou konštrukciou, ktorý však ponúka niečo, čo pri iných Android modeloch budete momentálne hľadať asi márne. Ide o takzvaný 3D dotyk, prostredníctvom ktorého dokáže smartfón rozoznávať silu dotyku nášho prsta a na základe toho zrealizovať vždy inú akciu. Táto užitočná funkcionalita sa dá prirovnať napríklad k takej myške od osobného počítača, kde každé jej tlačidlo slúži na niečo iné.

Aktuálna cena: okolo 630 eur (zdroj: heureka.sk)

HTC One A9

One A9
One A9

Ešte horúca novinka v Android rodinke HTC predstavuje drahšiu strednú triedu, pričom zákazník dostane hliník, precízne opracované telo a krásny AMOLED displej s Full HD rozlíšením. Taktiež nemôžeme zabudnúť na Android 6.0 Marshmallow, nadštandardný zvukový výstup a celkom kvalitný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Aktuálna cena: okolo 550 eur (zdroj: heureka.sk)