Čínsky gigant Huawei si na svojej „Mate“ sérii smartfónov dáva záležať, čoho dôkazom je aj veľmi podarený model Ascend Mate 7. Jeho nástupca je teda poriadne očakávaný. Teraz sa ale môžeme konečne pozrieť, ako bude vyzerať.

Huawei Mate 8 má byť predstavený už zajtra, 26. novembra. Na sociálnej sieti Weibo sa už objavili snímky, ktoré prezrádzajú jeho vzhľad. Aj keď obrázky nemajú pečiatku „oficiálnosti“, na základe už známych informácií by mali korešpondovať s finálnym dizajnom zariadenia.

Tešiť sa môžeme na elegantné telo s takmer neexistujúcimi rámikmi okolo displeja. Na zadnej strane nájdeme šošovku fotoaparátu, ktorá bude v jednej línii so snímačom odtlačkov prstov a logom výrobcu. Podľa snímok budeme mať na výber ako z čierneho, tak zo zlatého, strieborného alebo ružovozlatého prevedenia. Pokiaľ je vám prednejšia výbava pod kapotou, tá bude stáť taktiež za to.

huawei-mate-8-4 huawei-mate-8-2

Motorom smartfónu by mal byť procesor Kirin 950 (konkurencia Snapdragonu 820) s grafickým čipom Mali-T880, nebude chýbať 3 alebo 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM aj s použitým interným úložiskom o kapacite 32 alebo 64 GB.

huawei-mate-8-3

Huawei informácie o novom smartfóne uchránil lepšie ako konkurenční výrobcovia, preto sa o ostatných parametroch môžeme len domnievať. O to viac sme ale zvedaví na zajtrajšie predstavenie, z ktorého vám prinesieme kompletné detaily.