Pred pár dňami sme vás informovali, že kórejská spoločnosť LG zastavila predaj ich hodiniek Watch Urbane druhej generácie, a to len chvíľku po uvedení na trh. Dôvodom bol bližšie nešpecifikovaný hardvérový problém. 

Ide pritom o inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear, ktoré ako prvé ponúkajú LTE dátovú konektivitu. Pozornosť si vyslúžili aj vďaka dizajnu, ktorý ide ruka v ruke s klasickými analógovými hodinkami.

Predstavitelia spoločnosti konečne ozrejmili, aký problém stál za zastavením predaja. Išlo o displej, respektíve o jeho komponent, ktorý nikdy predtým v žiadnom nositeľnom zariadení nepoužili. Predstavitelia ale konkrétnejší už neboli. Dôvodom sú dodávateľské vzťahy a konkurencia. Dôležité ale je, že išlo o problém, ktorý zapríčiňoval zhoršený používateľský zážitok a komfort, teda nešlo o bezpečnostný problém. Zlé jazyky totižto poukazovali na chybný akumulátor, prehrievanie a podobne.

lgwatchurbane2

V podstate tak išlo iba o imidž firmy, ktorá nechcela mať na trhu zariadenie, ktoré by sa u používateľov podpísalo ako nekvalitné či nedotiahnuté. LG napriek tomu trvá na fakte, že smart hodinky podrobili tísíckam hodín náročného testovania.

Či sa vôbec LG Watch Urbane 2 LTE ešte dostanú na trh je na teraz otázne. Konkurencia medzi inteligentným hodinkami je kvalitná, takže diera na trhu rozhodne nezostane a každý si vyberie.