Úvod Výrobcovia Sony SONY vyvíja vlastné čipsety pre smartfóny a tablety

SONY vyvíja vlastné čipsety pre smartfóny a tablety

1
Foto: Android Central

K súčasným gigantom ako Apple či Samsung, ktorí už majú svoje čipsety do mobilných zariadení, sa čoskoro pridá ďalší významný hráč. Podľa renomovaných kórejských médií chce Sony týmto predpokladaným krokom zlepšiť súčasný trhový podiel a tým samozrejme aj zisky.

Bližšie informácie o výrobnom procese, počte jadier alebo iných technológiách zatiaľ nepoznáme.

V súčastnosti nájdeme v TOP modeloch japonského výrobcu čipsety od spoločnosti Qualcomm. Tá v prípade realizácie zatiaľ oficiálne nepotvrdených plánov príde o dôležitého obchodného partnera, prostredníctvom ktorého má zabezpečený slušný odber produktov.

Sony na spotrebiteľskom trhu so smartfónmi patrí medzi najväčších dodávateľov senzorov do fotoaparátov, ktoré nájdeme ako v produktoch od Xiaomi, tak aj od Samsungu alebo Meizu. Tie z modelového radu Xperia Z5 navyše podľa profesionálnych testov patria medzi to najlepšie, čo je momentálne k dispozícii.

Podobný krok chystá ale aj LG. Jeho starší čipset, Nuclun, úspech veľmi nezožal, čo ale vraj chce čoskoro napraviť ďalšou – badateľne lepšou – generáciou pod označením Nuclun 2. Premiéru môže mať v nadchádzajúcej vlajkovej lodi LG G5.

Výrobu vlastných čipsetov taktiež realizuje čínsky gigant Huawei. Nesú názov Kirin, sú zamerané na skvelý energetický manažment a poháňajú smartfóny priamo od výrobcu.