Úvod Zariadenia Smartphony Smartfón od Pepsi je skutočný: Stojí zhruba $100 a príde už v...

Smartfón od Pepsi je skutočný: Stojí zhruba $100 a príde už v decembri

0
Pepsi Phone P1s

Verte alebo nie, značka, ktorá stojí za jedným z najpopulárnejších nápojov bude už čoskoro aj na spotrebnej elektronike. Pepsi Phone P1s ponúkne technické špecifikácie strednej triedy a pomerne elegantný dizajn konštrukcie. Poznáme však aj ostatné detaily.

Smartfón sa stane realitou vďaka takzvanému crowdfunding financovaniu na známom čínskom webe, kde sa tvorcom nápadu pozbierali iní návštevníci s cieľom pokryť výrobné a logistické náklady. Okrem skeneru odtlačkov zdobí Pepsi novinku 2.5D ochranné sklo displeja, kovová konštrukcia v zlatej alebo striebornej farbe, tenučký rámik na bokoch zobrazovacej jednotky, veľký 5.5-palcový Full HD displej či 8-jadrový čipset MediaTek.

A keďže ide o Čínu, vo výbave Pepsi Phone P1s nebude chýbať ani užitočná dualSIM funkcionalita. Zostavu ďalej dopĺňa dostatočne veľká 3000 mAh batéria alebo slot pre microSD karty.

Android smartfón poháňa verzia 5.1 Lollipop s vlastnou nadstavbou so zvláštnym názvom dido OS 6.1.

Počas kampane bolo k dispozícii aj niekoľko špeciálnych kusov v typickej modrej farbe za zhruba 94 amerických dolárov, no tie teraz nahradili obyčajné kusy vo vyššie uvedených prevedeniach a za mierne vyššiu sumu – asi 104 dolárov. Dátum sprístupnenia je avizovaný už na tretieho decembra.

Pepsi Phone P1s
Pepsi Phone P1s