© gadgetreview.com
Kto by to bol povedal, že služba Shazam tu je s nami od roku 2002. Zároveň išlo o vôbec jednu z prvých aplikácií dostupných pre iPhone, ktorú autori neustále vylepšujú.

Ako iste mnohí viete, Shazam umožňuje identifikovať hrajúcu skladbu vo vašom okolí len jedným dotykom, respektíve stlačením tlačidla. Jedinečný identifikátor každej skladby nájde Shazam vo svojej databáze a užívateľovi ponúkne názov skladby, interpreta, ale aj album či ďalšie odkazy.

Shazam obsahuje množstvo pridružených funkcií, gro však tvorí vyhľadávanie hudby. A práve to sa citeľne vylepšilo. Podľa slov tvorcov aplikácie ide o najväčšiu zmenu vo vyhľadávacom algoritme Shazamu. Vďaka nej dostanú užívatelia informácie o hrajúcej skladbe oveľa rýchlejšie, čím sa zvýši používateľský komfort aplikácie.

Okrem toho sa vylepšilo aj klasické, textové vyhľadávanie umelcov a skladieb, kde nechýba možnosť pátrania na základe albumu, textu piesne, odkazov či hudobných videí.

© techcrunch.com
© techcrunch.com

Shazam aktívne používa už 120 miliónov ľudí každý mesiac, aktualizácia teda určite padne na úrodnú pôdu. Pokiaľ Shazam nepoznáte, vyskúšajte aplikáciu, ktorá je k dispozícii na stiahnutie bezplatne. Neprídete tak ani o jednu hrajúcu skladbu, ktorá sa vám zapáči.

Najnovšia aktualizácia postupne dostihne všetkých používateľov, ako aj platformy, na ktorých funguje.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shazam.android“]