Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil novú Android vyklápačku, ktorú poháňa Exynos

Samsung predstavil novú Android vyklápačku, ktorú poháňa Exynos

8
Samsung W2016

Nie, vyklápačky ešte nevymreli. Legendárne konštrukcie si držia fanúšikov už dlhé roky, a aj keď sa nachvíľu na ne zabudlo, teraz sa začínajú opäť objavovať na scéne. A najnovší počin od spoločnosti Samsung je jednou z nich.

Novinka z Južnej Kórei nedostala predpokladaný názov Galaxy Golden 3 ale obyčajné označenie W2016, pričom kombinuje naozaj zaujímavé špecifikácie.

Okrem dvoch 3,9-palcových displejov (1280×768 pixelov) máme čo dočinenia s výkonným čipsetom Exynos 7420 s 2.1 GHz procesorom, ktorý sa ukrýva aj v útrobách súčasných vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 edge či v mašinke Meizu PRO 5. Ďalej nechýba ani 3 GB operačná pamäť RAM, 16 MPx fotoaparát, Android 5.1 Lollipop s nadstavbou TouchWiz alebo až 64 GB interné úložisko.

Celá konštrukcia je pritom zhotovená z kvalitného kovu a odolného skla, čo znamená, že sa jedná o skutočný high-end. Na výber budú mať zákazníci z dvoch farebných prevedení – striebornej a elegantnej zlatej.

Energiu má na starosti 2000 mAh batéria, ktorá vzhľadom k prítomnej uhlopriečke a rozlíšeniu môže vydržať aj viac ako jeden náročný deň. K tomu jej navyše pomôže aj energeticky efektívny čipset Exynos.

Samsung dokonca nezabudol ani na bezdrôtové nabíjanie alebo rýchle drôtové nabíjanie.

Vzhľadom na popularitu vyklápačiek je veľmi pravdepodobné, že sa Samsung W2016 dostane iba medzi ázijských spotrebiteľov. Momentálne si ho môžu zaobstarať zákazníci čínskeho operátora China Mobile.

Samsung-W2016-clamshell-Android-2 Samsung-W2016-clamshell-Android-1