Spoločnosť Samsung prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámila svojim zákazníkom, či skôr majiteľom tabletu Galaxy TabPRO 8.4, nepríjemnú skutočnosť. Budú totiž musieť zabudnúť na aktualizácie.

Treba podotknúť, že sa jedná o britské zastúpenie Samsungu, ktoré nemusí odrážať politiku spoločnosti v iných regiónoch. Faktom ale je, že daný tablet sa s rovnakými parametrami predáva aj na ostatných trhoch.

Samsung UK informoval, že tablet Galaxy TabPRO 8.4 nedostane aktualizáciu na Android Lollipop, a teda už vôbec nie na verziu Marshmallow. To pochopiteľne vyvolalo vlnu nevôle. Ide pritom o zariadenie, ktoré si odbilo trhový štart v roku 2014, čiže ide ešte o „mladý“ tablet, ktorému by rozhodne aktualizácia mala patriť. Samsung sa zmienil iba o tejto menšej verzii tabletu, otáznik zatiaľ stojí aj nad jeho súrodencami, TabPRO 10.1, TabPRO 12,2.

V kuloároch sa povráva, že za tento problém môže 2 GB kapacita operačnej pamäte RAM, ktorá by novší Android s „preplnenou“ nadstavbou TouchWiz nemusela zvládať. Samozrejme, pokiaľ tablet beží hladko a bez problémov, aktualizácia sa dá oželieť. Nadstavba TouchWiz ponúka širokú funkcionalitu s niektorými možnosťami, ktoré v základe Androidu nenájdeme.

Každopádne by Samsung mohol systém aktualizácií vylepšiť. Obrovská plejáda rôznych zariadení s výrazne odlišnými hardvérovými parametrami vývojárom prípravu aktualizácií neuľahčuje.

Vlastníte smartfón alebo tablet od Samsungu? Ako ste spokojní s aktualizáciami?