Úvod Zaujímavosti Obľúbená veľkosť displeja? Pod päť palcov, tvrdí prieskum

Obľúbená veľkosť displeja? Pod päť palcov, tvrdí prieskum

5

V súčasnosti nájdeme na spotrebiteľskom trhu so smartfónmi uhlopriečky zobrazovacích panelov viacerých veľkostí, no iba jedna z nich je pre značnú väčšinu používateľov tá pravá.

Ako ukázal nový prieskum DeviceAtlas, veľa z nás pri opýtaní preferovalo kompaktných 4,7-palca. Tento trend tu pritom bol tak tri roky dozadu, teda vtedy, kedy bol nárast veľkosti displejov asi najrýchlejší.

Najpreferovanejšia uhlopriečka bola TOP aj v krajinách, ako je Francúzsko, Nemecko či Taliansko. V Španielsku a Nigérii pre zmenu zvíťazilo 5-palcov.

Z prieskumu je taktiež možné vidieť, že väčšina opýtaných vlastnila iPhone 6 vo veľkosti 4,7-palca. Prezradilo to najpoužívanejšie rozlíšenie 750×1334 pixelov, ktoré má jeho Retina displej. iPhone 6 Plus disponuje výrazne väčšou uhlopriečkou (5,5-palca) a aj vyšším rozlíšením (1080×1920 pixelov).

Pri väčšine Androiďákov by bol výsledok bez akýchkoľvek pochýb iný – zrejme okolo tých piatich palcov. Miesto druhého najpoužívanejšieho rozlíšenia zase patrilo rozšírenému Full HD, čo tiež môže dávať najavo, že veľká časť hlasov pochádza práve od fanklubu sytému Android.