Po predstavení novinky z dielne spoločnosti Xiaomi tu máme ďalší zaujímavý kúsok. Tentokrát ho má na svedomí známy „čínsky drak“, výrobca Gionee, ktorý sa zameral na jeden dôležitý aspekt. 

Riaditeľ indickej pobočky spoločnosti Gionee sa vyjadril, že krátka výdrž batérie na jedno nabitie je problémom všetkých používateľov smartfónov po celom svete. Preto sa to rozhodli zmeniť. Gionee Marathon M5, ako už „maratónsky“ názov napovedá, vydrží na jedno nabitie až štyri dni. K dispozícii je taktiež špeciálny, extrémny režim šetrenia energie. Ten dokáže smartfón s 5 percentnou kapacitou batérie udržať v pohotovosti až 62 hodín.

Aby sme boli konkrétnejší, smartfón je vybavený dvojicou batérií, kde každá má kapacitu 3010 mAh aj s možnosťou spätného nabíjania. Smartfón teda môžete použiť ako powerbanku pre iné zariadenia, respektíve smartfóny. Výrobca potvrdil aj podporu rýchleho nabíjania, čo je pri takejto kapacite na mieste, o detailoch však nebol konkrétny. Rozmery smartfónu sú 152 x 76 x 8,55 mm pri váhe 214 gramov.

gionee_marathon_m5

Smartfón disponuje 5,5 palcovým AMOLED displejom s HD rozlíšením 720 x 1280 pixelov, poháňa ho 64 bitový, 1,3 GHz quad-core procesor MediaTek MT6735. Operačná pamäť RAM má kapacitu 2 alebo 3 GB, v závislosti od použitej internej pamäte, a to pri 16 alebo 32 GB kapacite. Samozrejmosťou je slot na micro SD karty (do 128 GB), dual SIM funkcionalita aj so 4G LTE podporou či 13/5 MPix fotoaparáty.

Zariadenie beží na operačnom systéme Android vo verzii 5.1.1 Lollipop s nadstavbou výrobcu Amigo 3.1. Gionee Marathon M5 sa začne predávať najskôr v Indii, výhradne prostredníctvom predajcu Flipkart. Cena smartfónu je po prepočte približne 254 EUR.