Úvod Hry Android hry od Nintenda budú zdarma, ponúknu však in-app nákupy

Android hry od Nintenda budú zdarma, ponúknu však in-app nákupy

Tešíte sa na očakávané hry od spoločnosti Nintendo? Máme zopár dobrých ale aj zlých správ.

1
Super Mario (Zdroj: nintendo.com)

To, že legendárne Nintendo plánuje priniesť zopár úplne nových titulov pre inteligentné mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS, vieme už dlhšie. Najnovšie sme sa ale dozvedeli ďalšie detaily, ktoré súvisia s ich cenami a dodatočnými nákupmi.

Prvých päť kúskov sprístupnia spolu s japonskou spoločnosťou DeNA až v marci 2017, pričom nemá ísť o už existujúce hry, ale o úplne nové, kde však použijú známe digitálne postavy ako Super Mario či Zelda. Mnohých teda zrejme poteší správa, že všetkých päť bude dostupných v obchode Google Play úplne zdarma, pričom hráčom umožnia za pár drobných nakupovať dodatočné herné časti alebo výhody, ktoré im ušetria čas.

V súčasnosti predstavuje tento biznis model pre vývojárov oveľa lukratívnejší spôsob zárobku, ako keby mali zákazníci za titul platiť normálnu sumu.

Nintendo dokonca nedávno poodhalilo jeden z prvých piatich titulov. ten ponesie názov Miitomo a bude predstavovať akúsi zábavnú sociálnu sieť s integrovanou IM funkcionalitou na realizáciu komunikácie medzi jej používateľmi.