Úvod Smartphony Aktualizácie LG G4 začal v Južnej Kórei dostávať aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow

LG G4 začal v Južnej Kórei dostávať aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow

2
LG G4

Jednou z prvých vlajkových lodí, ktorú poženie najnovší softvérový počin od Google, bude foto smartfón G4. Výrobca LG v Južnej Kórei totiž ohlásil príchod aktualizačného balíčka s verziou Android 6.0 Marshmallow. Ten je distribuovaný cez OTA a má namierené do modelov LG-F500K, LG-F500L vrátane LG-F500S 

Po beta testovaní v Poľsku tak prišiel konečne rad na oficiálne uvoľnenie. Aktualizácia prináša režim Doze na ešte inteligentnejšie šetrenie energie batérie či prehľadnejšiu a detailnejšiu správu povolení pre nainštalované aplikácie. Dôležitou súčasťou noviniek je však aj funkcionalita Google Now On Tap, prostredníctvom ktorého nám systém po vyžiadaní zobrazí informácie relevantné k tomu, čo sme si pred tým prezerali na displeji.

Po aplikácii balíčka sa taktiež premenujú dve aplikácie od výrobcu – Q+ na Memo Capture + a druhá LG Bridge na LG AirDrive. Badateľné zmeny vo vzhľade používateľského prostredia UX tentokrát nenastanú.

Android 6.0 Marshmallow by mali mať budúcoročné generácie smartfónov nainštalovaný už od kúpy. To platí ako pre Samsung Galaxy S7, tak aj pre očakávaný LG G5. Taiwanské HTC to vo svojom mid-range kúsku One A9 však stihlo – ak nepočítame modelovú radu Nexus – ako prvé.