Úvod Výrobcovia LG LG G3 dostane aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow už v decembri

LG G3 dostane aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow už v decembri

3

Po tohtoročnej vlajkovej lodi G4 začne v susednom Poľsku už čoskoro dostávať najnovší Android aj minuloročná generácia, LG G3. Zdroje hovoria o polovici decembra, no aj o menších problémoch, ktoré aktualizačný balíček momentálne obsahuje.

Tie súvisia so zlou optimalizáciou. Do testovacieho sprístupnenia však zostáva niekoľko týždňov, takže majú vývojári juhokórejského výrobcu ešte dostatok času, aby mohli zostávajúce chyby napraviť. Deň D by mal nastať zhruba od 13. do 18. decembra.

Vizuálne zmeny používateľského prostredia systému budú identické, ako aj v prípade LG G4. Najviac vylepšení sa teda bude týkať samotnej funkcionality, kde pribudne možnosť premeniť vloženú microSD kartu na interné úložisko či detailne spravovať povolenia pre nainštalované aplikácie (prístup k mikrofónu, kamera atď.) na zvýšenie bezpečnosti.

Uvoľnenie aktualizácie smartfónu G3, ktorá prinesie operačný systém Android 6.0 Marshmallow pre širokú verejnosť, očakávame niekedy začiatkom budúceho roka, teda niekoľko týždňov po testovacom kole v Poľsku.

Okrem LG oznámil podobný krok už aj taiwanský ASUS, ktorý tak chce zlepšiť softvérové skúsenosti majiteľom modelového radu ZenFone 2 už počas nadchádzajúcich dní.