Úvod Huawei Huawei Mate 8 Huawei Mate 8 oficiálne: 6″ displej, Android 6.0, 4GB RAM a 4000...

Huawei Mate 8 oficiálne: 6″ displej, Android 6.0, 4GB RAM a 4000 mAh batéria

10
Huawei Mate 8

Čínsky gigant Huawei dnes oficiálne predstavil očakávaný phablet Mate 8, ktorý kombinuje najnovší softvér s pokročilým hardvérom. Nechýbajú ani elegantné krivky, prémiové materiály a ani extrémne tenké rámiky na bokoch obrovského displeja.

Po vizuálnej stránke má Huawei Mate 8 asi všetko, o čom sa doteraz iba špekulovalo. V jeho útrobách nájdeme aj šetrný čipset vlastnej výroby Kirin 950 (8-jadrový CPU, maximálny takt 2.3 GHz), 4GB operačnú pamäť RAM, 64GB interné úložisko či zdroj energie s dostatočne veľkou kapacitou, ktorá predstavuje 4000mAh.

Zobrazovací IPS LCD panel ponúka rozlíšenie Full HD, kryje ho pekné 2.5D ochranné sklo Gorilla Glass. Rovnako je možné použiť microSD kartu a na fotenie v tomto prípade poslúži kvalitný foto senzor od Sony – IMX298 – s technológiou extrémne rýchleho automatického zaostrovania PDAF a rozlíšením 16 MPx (1,12 mikrometrové pixely, clona f/2.0). Predná strana smartfónu zas ukrýva 8MPx selfie fotoaparát. Zákazníci budú mať dokonca na výber z troch cenovo a hardvérovo rozdielnych modelov (3/4 GB RAM, 32/64 alebo 128 GB pamäte). Pre vyššiu bezpečnosť sa nezabudlo ani na integráciu snímača odtlačkov prstov.

Samotná konštrukcia pozostáva z jedného kusu precízne opracovaného hliníka. A ako ste si už mnohí všimli, jej dizajn nesie tradičné charakteristické prvky spoločnosti Huawei.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Čo sa týka operačného systému, používatelia sa môžu tešiť na nový Android 6.0 Marshmallow už od kúpy. Počítať ale treba s prítomnosťou grafickej nadstavby EMUI.

Ak zoberieme do úvahy, že sa v jeho výbave nachádza šetrné rozlíšenie displeja, šetrný čipset vyrobený 14 a 16 nanometrovým procesom alebo pomerne veľká batéria, čínska novinka by mohla pri náročnom používaní vydržať aj jeden celý deň.

Dostupnosť?

Ako sme sa dozvedeli, Huawei Mate 8 príde na pulty čínskych obchodov počas prvého štvrťroku 2016 za 470 až 690 amerických dolárov. Výška sumy sa odrazí od nárokov zákazníka, najdrahšia verzia ponúkne 128 GB úložisko. Výrobca ho podľa všetkého ukáže aj na blížiacom sa podujatí CES, ktoré sa uskutoční už v januári.

huawei-mate-8-2 huawei-mate-8-1