Acer pred letom na podujatí Computex 2015 zaujal novinkou, tabletom s atypickým dizajnom, ktorý je určený pre hráčov. Po vzore iných herných zariadení sa očakávala poriadne vysoká cena, tieto dohady sa ale nepotvrdili.

Pre pripomenutie, tablet Predator 8 poháňa 64 bitový octa-core procesor Atom X7-Z8700 s pokročilou Gen8 grafickou architektúrou, kde čipsetu asistujú 2 GB operačnej pamäte RAM.

Interné úložisko môže mať 32 alebo 64 GB kapacitu, samotný 8 palcový displej disponuje Full HD rozlíšením. Zariadeniu nechýba ani microSD slot pre rozšírenie úložiska.

Ľahkú hliníkovú konštrukciu dopĺňa netradičné tvarovanie so štyrmi, červeno sfarbenými reproduktormi na prednej strane. Čo sa týka fotoaparátov, tablet nimi disponuje, no svojou kvalitou neohúria. Zadný snímač má 5 MPix, predný 2 MPix rozlíšenie. Acer Predator 8 beží na operačnom systéme Android vo verzii 5.1 Lollipop.

asus-predator8

Herný tablet nie je produkt, ktorý by sa predával po miliónoch, svoju klientelu si ale určite nájde. Tablet sa objavil v online obchode newegg.com vo forme predobjednávky za cenu 299 dolárov. Cena teda rozhodne podliezla očakávania.