Úvod Výrobcovia Samsung Google pomôže Samsungu optimalizovať problémový TouchWiz

Google pomôže Samsungu optimalizovať problémový TouchWiz

21
Galaxy Note 4 a TouchWiz

Optimalizovať grafickú nadstavbu operačného systému Android trvá niekomu mesiace, niekomu roky a niekomu sa to ani nemusí podariť. V takom prípade je už potrebná pomocná ruka z externého prostredia, ktorá takýto závažný nedostatok niektorých smartfónov dokáže účinne vyriešiť.

Niečo podobné sa zrejme odohrá aj medzi Googlom a juhokórejským gigantom Samsung, pričom spoločné sily zamerajú na problémami zmietaný TouchWiz. Z výsledku budú mať navyše osoh obe strany.

Softvéroví inžinieri, ktorí stoja za čistým systémom Android, majú gigantovi totiž pomôcť s optimalizáciou jeho nadstavby. Práve tá už nejaký ten čas leží mnohým používateľom a zákazníkom „v žalúdku“. Ak sa im to podarí, existuje šanca, že sa predaje spoločnosti Samsung o pár percent zvýšia, takže z toho bude ťažiť aj samotný Google. Lepšie používateľské skúsenosti predsa znamenajú aj lepší imidž značky Android.

TouchWiz síce prešiel niekoľkými razantnými zmenami a vylepšeniami, stále však má niekoľko nedostatkov, a to najmä v oblasti manažmentu operačnej pamäte. Netreba preto pripomínať, že pri hi-end produktoch je niečo také z hľadiska komplexnej kvality neprípustné. Existuje tu teda ešte niekoľko kritických oblastí, s ktorými môže skúsený Google užitočne pomôcť.

Premiéra v Galaxy S7?

Optimalizovaná nadstavba sa zrejme spolu s novým Android 6.0 Marshmallow objaví v ďalšej generácii vlajkovej lode, Galaxy S7, v ktorom rovnako nebudú chýbať ani krajšie grafické prvky. Oficiálne predstavenie mobilnej novinky očakávame koncom februára budúceho roka, konkrétne ešte pred začatím podujatia MWC 2016.