Ak ste zatiaľ nepočuli o novom normalizovanom štandarde Vulcan, spozornite. Vulcan je totižto na oveľa vyššej úrovni ako súčasné grafické API rozhrania a to vďaka priamemu prístupu ku grafickému procesoru.

Spoločnosť Google vytvorila nový tím špecialistov zameraných práve na túto novinku a „posadila“ ich do vývojárskeho centra operačného systému Android. To znamená, že v budúcej verzii Androidu sa dočkáme oveľa kvalitnejšej grafiky, čo ocenia hlavne hráči.

Už v súčasnosti existujú pre smartfóny a tablety hry odrážajúce konzolovú grafiku, no vo veľmi blízkej budúcnosti si herný priemysel ešte viac rozšíri obzory. Hranie na smartfónoch bude skutočným zážitkom. Za štandardom Vulcan stojí zložitý technologický proces. V jednoduchosti, táto novinka dokáže z čipsetu dostať oveľa väčší výkon pri lepšej spotrebe. Pre vývojárov je zase dôležitá lepšia optimalizácia kódu.

lepšia grafika, väčší výkon a nižšia spotreba

Spoločnosť Google ale nie je jediná, ktorá sa Vulcan „grafikou“ začala zaoberať. Herný gigant Valve plánuje takúto podporu použiť pre svoj operačný systém Steam.