Úvod Anketa ANKETA Čo je pre vás pri výbere smartfónu to najdôležitejšie?

ANKETA Čo je pre vás pri výbere smartfónu to najdôležitejšie?

31
Xiaomi Mi 4c

Väčšina spotrebiteľov pozerá pri kúpe nového smartfónu predovšetkým na cenovku. Nájdu sa však aj takí, ktorých cena príliš nezaujíma, ale svoju pozornosť sústredia  skôr na úroveň technologickej výbavy a niektorí aj na dizajn či materiály konštrukcie.

Najrozumnejším spôsobom, ako identifikovať výhodný mobilný produkt, je porovnanie ceny s ponúkanou výbavou. V takomto prípade by na plnej čiare zrejme vyhrávali napríklad aj smartfóny a tablety od spoločnosti Xiaomi, ktoré za ľudové sumy obsahujú nielen kvalitný hardvér, ale aj pevné konštrukčné spracovanie. A po dnešnom predstavení Redmi Note 3 by v blízkej budúcnosti mohlo do portfólia čínskeho výrobcu pribudnúť hneď viacero celokovových modelov so stále dobrou dostupnosťou.

Xiaomi ale ani zďaleka nepredstavuje jedinú voľbu. V súčasnosti na spotrebiteľskom trhu nájdeme hneď niekoľko alternatívnych výrobcov z Číny, ktorí prostredníctvom svojich Android smartfónov taktiež ponúkajú výhodný pomer ceny a výbavy. A práve takáto silná kombinácia straší renomované spoločnosti ako Samsung, LG, HTC či Sony. Niektoré z nich dokonca realizujú takzvanú reštrukturalizáciu, prostredníctvom ktorej chcú inovovať ich doterajšiu obchodnú a marketingovú stratégiu, aby tak mohli byť viac konkurencieschopní a dokázali čeliť agresívnej cenovej politike.

Nás by ale teraz zaujímal váš názor, čo je podľa vás pri výbere smartfónu tým najdôležitejším? Váš subjektívny pohľad môžete vyjadriť v komentároch pod článkom.