ZTE AXON Mini v porovnaní s klasickou "veľkou" verziou
Čínsky výrobca ZTE je považovaný za silnú konkurenciu populárnej spoločnosti Huawei. Práve ZTE dnes predstavilo nový, rozhodne konkurencieschopný smartfón s poriadnou výbavou.

Jeho názov je AXON Mini a okrem originálneho dizajnu púta pozornosť aj špecifikáciou.

Po Huawei Mate S a iPhone 6S/6S Plus tu máme ďalší smartfón, ktorý má vo výbave displej citlivý na tlak. Konkrétne ide o 5,2 palcovú Full HD AMOLED zobrazovaciu jednotku. Displej obopínajú rámiky, ktoré sú len 0,85 mm hrubé.

Srdcom zariadenia je osemjadrový čipset Snapdragon 616 s grafickým čipom Adreno 405 a 3 GB operačnou pamäťou RAM.

Na zadnej strane nájdeme 13 MPix fotoaparát s fázovým detekovaným zaostrovaním, ktorý dopĺňa selfie snímač s 8 MPix hodnotou.

Ďalej je smartfón vybavený 2800 mAh batériou, 32 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia o 128 GB prostredníctvom micro SD kariet. Telo je zhotovené zo zliatiny hliníku a titánu, pričom sa tento materiál používa aj v leteckom priemysle, konkrétne pri výrobe Boeingu 787.

Ochranné sklo displeja je mierne zahnuté ku krajom zariadenia, čo prispieva k ergonómii. Zaujímavosťou je skener očnej dúhovky pre identifikáciu, ktorý dopĺňa aj snímač odtlačkov prstov.

zte_axon_mini

ZTE Axon Mini sa začne predávať v domovskej Číne prostredníctvom online predajnej siete. Dobrou správou je, že tento zaujímavý smartfón dorazí budúci mesiac aj do Európy.

Čo sa týka cien, strieborné a zlaté prevedenie bude stáť 329 EUR a prevedenie „ružové zlato“ 349 EUR. Samozrejme ide o odporúčané ceny výrobcu, ktoré sú veľmi priaznivé, uvidíme, ako si ich zoberú k srdcu predajcovia v Európe.