Úvod Smartphony Aktualizácie ZOZNAM: Toto sú všetky zariadenia, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow

ZOZNAM: Toto sú všetky zariadenia, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow

39

Google len včera uvoľnil aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow pre staršie zariadenia, a tak nám okamžite napadla jedna otázka. Kedy takúto aktualizáciu dostanú aj ďalšie zariadenia? Medzi prvými výrobcami, ktorý potvrdil aktualizáciu na Android 6.0 bol už tradične HTC.

Neskôr sme však hlavne vďaka informáciám z Číny zistili, že na veľkej aktualizácii už makajú aj ďalší výrobcovia, ako napríklad Samsung, Sony, Xiaomi, Huawei a ďalší. Aktualizáciu najskôr získajú ich high-end modely, zvyšok až neskôr.

Tabuľka nižšie je rozdelená do troch stĺpcov. V prvom nájdete názov výrobcu, v druhom zariadenia, ktoré získajú aktualizáciu v prvej vlne a v poslednom stĺpci zariadenia, ktoré získajú aktualizáciu v druhej vlne. V prípade Sony však nie je spomenutá trojica nových Xperia Z5, čo je viac než divné. Japonský výrobca už však prezradil, že Marshmallow na ne určite príde, keďže na ňom už pracuje.

Kedy presne prvé zariadenia mimo Nexusov získajú aktualizáciu zatiaľ upresnené nebolo. Predpokladáme však, že to pár mesiacov potrvá.

Aktualizácia 7. októbra 2015: Kompletný zoznam zverejnil aj japonský výrobca Sony.

tabulka