Koncept Xiaomi Mi 5

Keď progresívna spoločnosť Xiaomi minulý rok v lete predstavila smartfón Mi 4 s cenovkou 320 dolárov za 16 GB verziu (64 GB stála 400 dolárov), išlo o malé prekvapenie, keďže prvotné odhady naznačovali vyššiu cenu.

Samozrejme išlo o obvyklú cenu hlavne pre domovský čínsky trh a jeho okolie, v Európe a iných hlavných trhoch bola cena o niečo vyššia.

Fanúšikovia výrobcu Xiaomi ale aj jedinci, ktorí nechcú za smartfón vyhodiť veľa peňazí ale chcú mať plnohodnotný zážitok z jeho používania so všetkými potrebnými funkciami už úpenlivo čakajú na nástupcu, model Mi 5.

Ten by mal výrobca stihnúť uviesť na trh ešte pred Vianocami. Najnovšie zvesti hovoria, že Xiaomi zvolí rovnakú cenovú politiku, ako pri predchádzajúcej generácii.

Cena smartfónu Xiaomi Mi 5 by tak v základnej verzii mala začínať na 320 dolároch. Jedná sa samozrejme o zatiaľ nepotvrdené informácie a dohady. Vzhľadom na cenotvorbu Xiaomi však nemusia mať od pravdy ďaleko.

Xiaomi Mi 5 bude mať telo zhotovené z kovu, poháňať ho bude buď procesor Snapdragon 820 alebo Helio X20, pričom použitie tej či onej čipovej sady závisí od schopnosti dodávok výrobcu Qaulcomm a MediaTek „do dielní“ Xiaomi.

xiaomi-mi-5

Zabudnúť nemôžeme na 5,2 palcový full HD displej, 4 GB operačnú pamäť RAM a 16 MPix zadný fotoaparát. Dokonca sa povráva o 3D Ultrasonic snímači odtlačkov prstov. Na palube nebude chýbať ani USB konektor typ C či skvele odladené používateľské rozhranie MIUI 7.

Pokiaľ sa cenovka potvrdí, v pomere výbava – cena nebude mať smartfón žiadnu konkurenciu.