Úvod Novinky Výrobcovia Toshiba predá divíziu na vývoj a výrobu mobilných fotoaparátov SONY

Toshiba predá divíziu na vývoj a výrobu mobilných fotoaparátov SONY

SONY sa už čoskoro zrejme rozrastie a s ním aj jeho divízia na výrobu fotoaparátov.

0
Sony Xperia Z5

Hoci sme ich v populárnych smartfónoch ešte ani poriadne nevideli, senzory do fotoaparátov mobilných zariadení od spoločnosti Toshiba predsa len existujú. Skromná popularita je zrejme aj jeden z dôvodov, prečo túto divíziu zrejme odkúpi japonská spoločnosť SONY.

Ďalším – tým dôležitejším – sú nedávno vzniknuté problémy s dôsledkom aktuálne prebiehajúcej reštrukturalizácie.

Celková cena za takéto cenné kapacity bude údajne predstavovať cez 160 miliónov amerických dolárov, pričom tie majú okrem foto technológie (CMOS) zahŕňať aj výrobu polovodičov a NAND „flash“ pamätí.

Rozdiel v trhovom podiely spoločností Toshiba a SONY predstavujú zhruba až okolo 38%.

Japonský gigant si touto akvizíciou nie len, že polepší súčasnú pozíciu, nadobudnuté zdroje mu ju môžu po vyradení jednej z konkurencií pomôcť upevniť ešte aj v blízkej budúcnosti, takže z dlhodobého hľadiska ide o veľmi rozumný krok. Zbrojenie taktiež naznačuje prípravy na súboj s úhlavným nepriateľom v danom trhovom segmente – juhokórejský gigantom Samsung, ktorému sa medzi výrobcami CMOS fotoaparátov celkom dobre darí.

Senzory SONY dostalo v poslednej dobe niekoľko TOP modelov, a to vrátane Meizu MX5, PRO 5, Galaxy Note5 či Huawei Nexus 6P. Výnimkou nie sú samozrejme ani ešte pomerne čestvé kúsky Xperia Z5, Z5 Premium a Z5 Compact, ktoré nedávno obsadili prvé priečky v rebríčkoch najlepších fotomobilov.