Na reklamnom billboarde máme môžnosť vidieť indíciu, že ten, kto za ním stojí, môže byť aj Slovenská pošta. Slovo ‚štvorka‘ by navyše malo reprezentovať poradie nového mobilného operátora, ktorý sa rozhodne v blízkej budúcnosti vstúpiť na náš telekomunikačný trh.

Ako sme sa dozvedeli pred pár dňami, pošte pomôže vybudovať ďalšieho veľkého hráča neplnohodnotný operátor SWAN, konkrétne s infraštruktúrou. Jeho 4G sieť beží vo verejnej prevádzke už niekoľko mesiacov. Zákazníkom ponúka formou SIM karty za 5 EUR mesačne 50/10 (alebo 20) Mbit/s rýchlosť so 100 GB mesačným limitom.

Slovenská pošta bude mať teda zrejme na starosti predaj konečnému spotrebiteľovi, pričom veľmi užitočne pomôžu jej pobočky po celom Slovensku. Podľa dostupných informácií od dobre oboznámeného zdroja MobilManie sa má cenník pohybovať okolo štyroch centov za minútu hovoru v rámci štátov Európskej únie. Či pribudne k takejto odvážnej ponuke aj lacný mobilný internet od SWANu, je momentálne neznáme.

Na západnom Slovensku dokonca stojí niekoľko veľkých reklamných plôch (foto vyššie – miesto Trenčín), kde sa nachádza nápis „Poď do štvorky“ s peknou animáciou, vrátane obrázku s podobou loga pošty.

Viac by sme sa mali dozvedieť už túto nedeľu, kedy spoločnosť SWAN organizuje tlačové podujatie priamo v centrále Slovenskej pošty v Bratislave a kde nebudeme chýbať. Zaujímavosťou je, že práve 4. októbra, čo symbolizuje 4. poradie a zároveň aj predpokladaný názov nového mobilného operátora.