Spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus, Carl Pei, už dávnejšie potvrdil uvedenie nového smartfónu niekedy pred Vianocami. To je však všetko, čo bolo doteraz známe.

Známa čínska sociálna sieť Weibo konečne prezradila viac. Riaditeľ spoločnosti OnePlusLiu Zuohu na tejto sociálnej sieti zverejnil príspevok v podobe snímky obrazovky máp, na ktorej jasne vidieť symbol X, čím nepriamo potvrdil avizovaný názov smartfónu OnePlus X.

Prvotné náznaky o pomenovaní OnePlus Mini sú tak minulosťou.

Čo sa týka samotného zariadenia, Carl Pei hovorí, že smartfón bude určený pre záujemcov, ktorí dávajú prednosť vzhľadu a štýlu pred parametrami, ktoré napriek tomu nebudú na zahodenie.

x

5 palcový displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov (441 ppi), procesor MediaTek MT6795, (64-bitový octa-core s taktom 2,2 GHz), GPU čip PowerVR G6200, 2 GB pamäť RAM, 32 GB rozšíriteľné úložisko, hlavný 13 MPix fotoaparát (Sony IMX258 senzor s clonou f/2.0) a 3000+ mAh batéria.

Čo sa týka operačného systému, nečudovali by sme sa, keby ho výrobca vybavil rovno najnovším Androidom 6.0 Marshmallow.

Špecifikácia je viac ako prijateľná, hlavne keď neoficiálne informácie hovoria o štartovacej cene 249 amerických dolárov.

Výrobca OnePlus na 12. októbra naplánoval v Indii tlačové podujatie a niečo nám napovedá, že práve tam OnePlus X oficiálne uzrie svetlo sveta.