Zdá sa, že reštrukturalizačné opatrenia kórejského giganta Samsung začínajú prinášať ovocie. Akcie Samsungu stúpli doslova cez noc o 9 percent po tom, čo spoločnosť oznámila výsledky štvrťročného hospodárenia.

Samsung za tretí štvrťrok 2015 zaznamenal tržby v celkovom objeme 43,9 miliardy amerických dolárov, z ktorých si pripísal čistý zisk 6,3 miliardy dolárov.

Napriek pozitívnym finančným správam sú analytici opatrní.

Výraznejšie oživenie je odrazom hlavne predaja rôznych komponentov, hlavne displejov pre smartfóny, ktoré používa aj množstvo iných výrobcov a do karát spoločnosti Samsung zahral aj priaznivý výmenný kurz.

Aj keď sa predaj smartfónov teda pod výsledky nepodpísal najväčšou mierou, ich predaj je stále na veľmi vysokej úrovni, pričom sa nadštandardne predávajú hlavne zariadenia strednej triedy.

Čo sa týka high-end segmentu, Samsung Galaxy Note5 zaznamenal veľmi priaznivé čísla predaja, so Samsungom Galaxy S6 Edge to je už horšie. Ten v predajoch zaostáva, no nielen kvôli menšiemu záujmu spotrebiteľov, ale aj kvôli obmedzeniam výroby.

s6-edge-plus-8

Samsung sa totižto aktuálne zameriava na masovú výrobu zakrivených displejov pre väčšieho súrodenca, Galaxy S6 Edge Plus.

Uvidíme, aké výsledky prinesie posledný kvartál, ktorý výrazne poznamená vianočné obdobie, a teda honba za „technologickými darčekmi“. Konkurencia je totižto viac ako veľká.