Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 GALAXY S7 dostane rovnakú dotykovú technológiu, ako má aj iPhone 6s

GALAXY S7 dostane rovnakú dotykovú technológiu, ako má aj iPhone 6s

66
Jeden z konceptov Galaxy S7 (foto: technobuffalo.com)

Po príchode Huawei Mate S a Apple iPhone 6s to vyzerá tak, že takzvaná ‚Force Touch‘ technológia bude už čoskoro predstavovať neoddeliteľnú súčasť každého moderného smartfónu. Výnimkou nemá byť samozrejme ani ďalšia generácia Galaxy S.

Naznačujú to informácie, podľa ktorých sa stal Samsung jedným z hlavných partnerov spoločnosti Synaptics pri výrobe a vývoji zobrazovacích jednotiek s ClearForce funkcionalitou. Hoci tá nesie mierne odlišný názov, ide stále o to isté, čo ponúka aj nový iPhone s 3D dotykom (3D Touch). Takáto novinka by používateľom umožnila realizovať viacero netradičných dotykových interakcií, keďže displej vďaka nej dokáže rozoznávať úroveň tlaku, aký vyvíja náš prst na jeho dotykovú vrstvu.

Zaujímavosťou je, že technológia, ktorú v sebe ukrýva model Mate S, taktiež pochádza od Synaptics, pričom ide konkrétne o sériu 3700. Dostať by ju však podľa spoločnosti mali začiatkom budúceho roka viaceré modely od rôznych výrobcov z celého sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=g9lcaL-UqIk

Počas januára, februára a marca, kedy sú naplánované podujatia ako MWC 2016 či CES 2016, je preto možné očakávať obrovský boom s podobnou hardvérovou výbavou, ktorá podľa odborníkov predstavuje praktickejšiu alternatívu za myšky pre osobné počítače.

S prihliadnutím na očakávaný dátum predstavenia vlajkovej lode juhokórejského výrobcu Samsung (koncom februára) je teda viac ako zrejmé, že niečo podobné nájdeme aj v Galaxy S7.