Po predstavení Samsungu Galaxy Note5 zasiahla fanúšikov tohto kráľa phabletov správa, že Galaxy Note5 sa nebude predávať v Európe, čo vyvolalo vlnu nevôle.

Toto rozhodnutie padlo na základe rozsiahleho zákazníckeho prieskumu, podľa ktorého je efektívnejšie predávať v európskych končinách len Galaxy S6 Edge+, ktorý bol spolu s Galaxy Note5 predstavený na jednom podujatí.

Po Galaxy Note5 však túžilo nespočetné množstvo zákazníkov, čo vyústilo do petície jedného britského online predajcu a „digitálne podpisy“ pribúdali každým dňom v hojnom počte.

Samsung Galaxy Note5 sa predáva napríklad na ázijskom trhu, odkiaľ si ho možno objednať prostredníctvom rôznych predajcov, a to dokonca v dual SIM verzii. Problém ale spočíva v prípadnej záruke zariadenia a kompatibilite s niektorými európskymi sieťami.

Samsung je známy tým, že počúva svojich zákazníkov, čo vždy predstavitelia podotknú na tlačových konferenciách a udalostiach.

Vyzerá to, že počúval aj v tomto prípade. Podľa zatiaľ neoverených informácií, ktoré údajne pochádzajú z rumunskej pobočky Samsungu, Galaxy Note5 sa začne predávať aj v Európe, a to v januári.

note5

Pokiaľ sa informácie potvrdia, pôjde o zaujímavé rozhodnutie, keďže množstvo výrobcov tlačí svoje produkty na trh práve v predvianočnom období.

Január býva štandardne „slabý“ nielen v technologickom odvetví. Jediným logickým vysvetlením môže byť fakt, že Samsung chce pod vianočné stromčeky zákazníkom posunúť práve ospevovaný Galaxy S6 Edge+ a po Galaxy Note5 siahnu len jeho fanúšikovia, ktorí si radi počkajú s nákupom do januára.

Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Každopádne by sme Galaxy Note5 radi uvideli aj na pultoch predajní u nás.