youtube

Pokiaľ hľadáte svoju obľúbenú skladbu a streamovacie hudobné služby vám nepomohli, najlepší spôsob je zamieriť rovno na najväčší video server YouTube. Ten obsahuje obrovské množstvo hudobných videí, ich prehrávanie má však háčik.

Ako iste viete, po spustení videa v aplikácii YouTube je obrazovka aktívna a po zablokovaní zariadenia sa prehrávanie vypne. Je to logické, keďže primárny cieľ služby je video obsah, a teda pozeranie na obrazovku. Mnoho užívateľov však YouTube používa ako „hudobný prehrávač“.

Samozrejme nejde len o hudbu ale aj ostatný zvukový obsah, ako prednášky či audio knihy, ktoré na YouTube nájdeme. Pri nich však obrazovku zapnutú nepotrebujeme.

Do obchodu Google Play dorazila nová aplikácia s trefným názvom Black Screen of Life, ktorá sa postará o vypnutie obrazovky bez toho, aby sa prehrávané video v aplikácii YouTube zastavilo.

Nespornou výhodou je hlavne ušetrená energia z batérie, keďže aktívny displej patrí k jej najväčším žrútom a pri večernom počúvaní hudby vás nebude rušiť rozsvietený displej.

Pre vypnutie obrazovky aplikácia používa senzor priblíženia, ktorý je umiestnený na prednej strane smartfónu obvykle v hornej časti blízko reproduktoru pre hovory.

Počas prehrávania skladby z YouTube tak stačí otočiť smartfón displejom dolu alebo ho poprípade umiestniť do vrecka nohavíc a obrazovka sa vypne.

Aplikácia je veľmi jednoduchá, pričom jej užívateľské prostredie vyzerá, ako by ho nakreslili deti v škôlke. Podstatná je však funkcionalita a bezplatnosť aplikácie. Pokiaľ vám vadia zobrazované reklamy, zbaviť sa ich môžete kúpou prémiovej verzie.

Pozrite si video, ktoré vám predstaví funkcionalitu a zamierte do obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.derpdeveloper.blackscreenoflife“]