Úvod Nexus Nexus 6P Nexus 6P získal slovenskú cenu. Zaplatíte zaň toľko, ako za známe high-end...

Nexus 6P získal slovenskú cenu. Zaplatíte zaň toľko, ako za známe high-end modely

4

Nový Nexus 6P z dielne Huawei a Google sa pomaly ale isto dostáva aj na Slovensko. Do svojho portfólia ho totiž zaradil prvý e-shop, ktorý mu zároveň stanovil zaujímavú cenu.

Novinka síce zatiaľ nie je skladom, no jeho cena vyzerá byť oficiálna. Obchod mp3.sk si zaň v predobjednávke pýta slušných 649,99 EUR.

Ak s Nexus 6P nie ste oboznámení, zopakujeme vám jeho najhlavnejšie špecifikácie. Zariadenie ponúka 5,7-palcový displej s rozlíšením 2560 x 1440. Prekrytý je ochranným sklom Gorilla Glass 4. Zariadenie ďalej disponuje 3GB operačnej pamäte RAM, procesorom Snapdragon 810, 3450 mAh batériou a dvojicou fotoaparátov, 12Mpx zadným a 8Mpx predným. Všetky komponenty sú zabalené v kovovej konštrukcii.

Nexus 6P je jedným z mála zariadení, ktoré už teraz ponúkajú konektor USB Type-C pre pohodlnejšie pripojenie k USB káblu. Okrem toho telefón beží na najnovšom Android 6.0 Marshmallow. Okrem krásneho a kvalitne spracovaného smartfónu tak dostávate aj najnovší softvér s pravidelnými aktualizáciami od Google.

Či sa už za tých 649 EUR telefón kúpiť oplatí je už len a len na vás.