Úvod Operátori 4ka Privítajte dátového revolucionára, ktorý zatienil konkurenciu

Privítajte dátového revolucionára, ktorý zatienil konkurenciu

Z príchodu štvrtého operátora budú ťažiť najviac koneční spotrebitelia. Klesnú ceny a tým pádom narastie lepší prístup k rýchlemu mobilnému internetu.

17
4ka

Dlho očakávaný žralok prichádza – a vyzerá, že je poriadne hladný. Nový mobilný operátor s originálnou marketingovou stratégiou totiž prináša takú cenovú politiku, na akú najmä mladá generácia netrpezlivo čakala. Jeden GB dát v 4G sieti za jediné euro je na slovenský telekomunikačný trh niečo úplne nadprirodzené.

Keď si k tomu všetkému pridáme ešte neviazaný obchodný vzťah, štyri centy za minútu hovoru, jednu krátku textovú správu alebo jedno MB v rámci štátov Európskej únie, dostaneme naozaj bezkonkurenčnú kombináciu, ktorú drvivá väčšina Slovákov privíta s otvorenou náručou.

Ako 4ka oznámila počas tlačovej konferencie, v horizonte roku 2016 plánuje pokryť mobilnou sieťou štvrtej generácie až 80% populácie. Plány má teda skutočne ambiciózne. Pri kvalitne vybudovanej infraštruktúre a súčasných cenách sa preto môže zviesť na vlne neustále rastúcej popularity až na samý vrchol.

TIP 4ka – všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť

Príchod nového operátora má pre bežného spotrebiteľa hneď viacero pozitívnych stránok. Tou najhlavnejšou je fakt, že ak budú chcieť udržať renomovaní hráči konkurenčný krok, budú musieť pristúpiť na znižovanie cien – alebo zväčšovanie aktuálnych dátových balíčkov. Predsa len, 6 eur za 1 GB (u niektorých operátorov aj viac), nepatrí zrovna do lákavej kategórie ponúk. Mladí a moderní ľudia potrebujú niečo viac, niečo, čo im umožní využívať plný potenciál ich smartfónu bez toho, aby platili za prístup k mobilnej digitálnej diaľnici dychberúce čiastky alebo museli byť na nepoužiteľných rýchlostiach 80% dní v mesiaci.

Dostupné služby 4ky majú šancu uspieť. Nie však v biznis sektore, ale v tej druhej – neporovnateľnej väčšej – časti telekomunikačnom trhu, kde sa nachádzam ja a takmer všetci, čo toto práve teraz čítate. A jedným z malých, no podstatných dôkazov sú aj aktuálne hlasy v našej ankete. Uvidíme teda, ako zareaguje na agresívny cenník nováčika O2, Orange a Telekom. Rozhodne sa máme ešte na čo tešiť.