Úvod Operátori 4ka NAŽIVO: Na Slovensko prichádza 4. mobilný operátor, sledujte všetky novinky!

NAŽIVO: Na Slovensko prichádza 4. mobilný operátor, sledujte všetky novinky!

14

Tak sme sa dočkali a na slovenský trh dnes oficiálne dorazí štvrtý mobilný operátor. Volá sa 4ka a k oficiálnemu uvedeniu na trh dôjde už dnes, 4. októbra o 14:30. Redaktori AndroidPortal.sk sú už na mieste a pripravení priniesť vám všetky nové informácie.

Tento článok budeme priebežne aktualizovať počas toho, ako budú nové informácie dostupné.

Vďaka uniknutým informáciám vieme, že štvrtý operátor, 4ka, vznikol spojením síl technologickej firmy SWAN, ktorá ešte pred niekoľkými mesiacmi spustila 4G LTE internet a Slovenskej pošty. Politika operátora sa má točiť okolo čísla 4 a tak sa máme pripraviť na minútu volania za 4 centy, cenu SMS správy za 4 centy a cenu 1 preneseného megabajtu mimo predplateného balíčka za 4 centy.

Ak vás teda zaujíma, čo všetko nový operátor prinesie, sledujte nás, dozviete sa to spolu s nami.

15:40: Počas otázok a odpovedí SWAN potvrdil, že 100GB dát za 5€ nezanikne. Zároveň predstaviteľ operátora upresnil, že e-shop operátora štartuje už koncom októbra.

15:30: 4ka bude dostupná na web adrese www.4ka.sk, z ich vlastnej SIM karty na čísle 950, poprípade na dlhšom čísle 0950 950 950.

15:15: Podarilo sa nám zistiť cenník 4ky. Prečítať si ho môžete tu.

14:45: Slovenská pošta a SWAN, spolu vytvorili operátora známeho ako 4ka. Mnohých ľudí zaujímalo hlavne to, ako to bude z dátami. Redaktorom sa podarilo zistiť, že 4ka má skutočne pripravený dátový balíček, ktorý by mal byť spoplatnený sumou 1€ za 1GB dát s možnosťou znovu aktivovania. Tento balíček platí len v 4G sieti SWANu, pri použití 3G siete Telekomu bude spoplatnený každý presurfovaný megabajt a to sumou 4 centy za 1MB.