Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft má nový inteligentný náramok s ohnutým OLED displejom

Microsoft má nový inteligentný náramok s ohnutým OLED displejom

2
Microsoft Band

Ďalšou horúcou novinkou spoločnosti Microsoft je aj vynovená generácia náramku Band, ktorý tentokrát ponúka mierne prehnutú zobrazovaciu jednotku a neporovnateľne krajší dizajn konštrukcie.

Názov pritom zostal oproti minuloročnému modelu bez zmeny. Nový Microsoft Band má ďalej vo výbave ochranné sklo Gorilla Glass 3, GPS anténu, integrovaného osobného asistenta Cortana či barometer na meranie atmosferického tlaku a určovanie nadmorskej výšky používateľa. Senzor na meranie srdcového tepu či UV žiarenia je taktiež samozrejmosťou. Okrem iného zvládne i sledovať náš spánok alebo pohybovú aktivitu a vďaka tomu prispôsobovať odporúčania pre naše ďalšie športové činnosti.

Smartband spolupracuje so všetkými veľkými mobilnými platformami – operačným systémom Android, iOS a samozrejme s Windowsom. Podľa webu The Verge predstavuje akéhosi hybrida medzi inteligentnými hodinkami a náramkom, nakoľko má podporu pre prispôsobené aplikácie (Twitter, RunKeeper, Starbucks a i.), čo výrazne rozširuje jeho funkcionalitu nad rámec typického produktu z jeho kategórie.

Microsoft Band
Microsoft Band

Cenovka Microsoft Band dosahuje hodnotu 249 amerických dolárov, čo je o 50 dolárov viac ako za staršiu generáciu.