Úvod Výrobcovia Sony Majitelia Sony Xperia Z5 Compact v koncoch: Život im znepríjemňuje prehrievajúci sa...

Majitelia Sony Xperia Z5 Compact v koncoch: Život im znepríjemňuje prehrievajúci sa Snapdragon 810

15

Po skúsenostiach s prehrievajúcimi sa modelmi Sony Xperia Z3+Sony Xperia Z4 by ste možno čakali, že Sony si do noviniek predstavených tento rok vyberie iný čipset. To by ste sa však mýlili, Sony Xperia Z5, Z5 Compact, aj Z5 Premium tak isto používajú Snapdragon 810.

Pri rozoberaní Sony Xperia Z5 Premium bolo zjavné, že sa výrobca problém rozhodol riešiť po svojom. Namiesto využitia iného čipsetu ho začal chladiť hneď dvojicou heatpipe, ktoré sa snažia teplo od Snapdragon 810 odvádzať čo najrýchlejšie. Ak japonský výrobca tento proces aplikoval pri všetkých troch zariadeniach, musíme smutne skonštatovať, že to nestačilo.

Najnovšie informácie pochádzajúce z Číny totiž začali naznačovať že Sony Xperia Z5 Compact aj naďalej trpí prehrievaním. Keď stúpne teplota, reakcia displeja sa spomalí a pri registrovaní dotykových vstupov niekedy nereaguje vôbec. Niektorí používatelia ďalej nahlásili, že problém niekedy neopraví ani reštartovanie zariadenia.

Sony teoreticky môže rozposlať aktualizáciu, no podobne, ako tomu bolo aj pri ostatných zariadeniach so Snapdragon 810, aj v prípade Xperia Z5 rodiny by sa pravdepodobne jednalo len o obmedzenie výkonu čipsetu. Vyzerá to tak, že výrobcovia, ktorí radšej siahli po šesťjadrovom Snapdragon 808 s grafickým čipom Adreno 418 spravili správne rozhodnutie. LG dokonca využil Snapdragon 808 aj vo svojom najnovšom LG V10. Rovnaké rozhodnutie spravil aj BlackBerry pri ich chystanom modeli Priv.

Celý problém natočil jeden z majiteľov Sony Xperia Z5 Compact, kde môžete vidieť, aké zaujímavosti môže prehrievanie zariadenia spôsobiť.

https://www.youtube.com/watch?v=z0zVwq7CC3Q