Úvod Výrobcovia HTC HTC tvrdí, že každomesačné bezpečnostné aktualizácie pre nich nepripadajú do úvahy a...

HTC tvrdí, že každomesačné bezpečnostné aktualizácie pre nich nepripadajú do úvahy a sú nereálne

4

Po objavení bezpečnostnej diery zvanej ako Stagefright, ktorá mohla ohroziť všetky Android zariadení sa Google, ako aj mnohí z veľkých výrobcov zaviazali, že každý mesiac vypustia bezpečnostné aktualizácie. Tým majú zaručiť čo najvyššie zabezpečenie svojich zariadení. HTC s týmto prístupom až tak celkom nesúhlasí.

Síce sa im už podarilo vydať niekoľko bezpečnostných opráv, pod prísľub každomesačných aktualizácií sa jednoducho nedokážu podpísať. Nechcú sľubovať to, čo realisticky nedokážu splniť.

Situáciu na Twitteri ozrejmil prezident HTC America, Jason Mackenzie, ktorý odpovedal na otázku jedného fanúšika spoločnosti. „Budeme ich pripravovať a rozposielať, no aktualizáciu každý mesiac nedokážeme garantovať.“ HTC si týmto priznaním vyslúžil náš obdiv, keďže pre spoločnosť musí byť náročné odoprieť svojim zákazníkom niečo, čo ich konkurencia dokáže dodať. Palec hore za úprimnosť. Vzhľadom na vysoký počet modelov a pridanú čakaciu dobu spôsobenú testovaním operátorov sa aktualizácií dočkáte o niečo neskôr.

Druhé kolo hrozby Stagefright sa týka jednoduchého prehrávania krátkych hudobných súborov. Len takáto na prvý pohľad jednoduchá vec stačí hackerom na to, aby vaše zariadenie infikovali škodlivým kódom. Najnovšia bezpečnostná záplata je na pláne už tento mesiac. Týkať sa zatiaľ bude zariadení od Google, zvyšok výrobcov svoje plány nezverejnilo.