Úvod Zariadenia Smartwatch Hodinky Samsung Gear S2 prichádzajú na Slovensko. Poznáme dostupnosť aj cenu

Hodinky Samsung Gear S2 prichádzajú na Slovensko. Poznáme dostupnosť aj cenu

S najnovšími inteligentnými hodinkami Samsung Gear S2 získavajú vyznávači športového aj elegantného štýlu neustálu kontrolu nad svojim kalendárom, e-mailami, správami aj zdravým životným štýlom.

0

Priaznivci nositeľných zariadení na Slovensku majú ďalšiu možnosť, ako si urobiť radosť. Samsung uvedie na trh nové inteligentné hodinky Gear S2 v elegantnej aj športovej verzii. Oba modely vynikajú výkonným procesorom i operačným systémom, batériou s dlhou výdržou a možnosťou bezdrôtového nabíjania a tiež displejom s vysokým rozlíšením. Vďaka širokej ponuke aplikácií a príslušenstva je možné hodinky prispôsobiť osobným potrebám aj vkusu. Samsung Gear S2 budú na slovenskom trhu dostupné v priebehu novembra. Odporúčaná maloobchodná cena športovej verzie je 329 € s DPH a elegantnej verzie classic 369 € s DPH.

Ciferník hodiniek Samsung Gear S2 je hrubý len 11,4 mm. Aplikácie špeciálne upravené pre kruhové rozhrania sú na 1,2-palcovom AMOLED displeji s rozlíšením 360 x 360 (302 ppi) zreteľne viditeľné, takže užívateľ nepremešká žiadne upozornenia. O plynulý výkon sa stará operačný systém Tizen, optimalizovaný 1GHz dvojjadrový procesor a 512MB pamäť RAM. Aby sa hodinky nabili, stačí ich položiť na bezdrôtovú dokovaciu stanicu, ktorá je súčasťou balenia. Štandardná výdrž batérie je 2-3 dni.

 

Jednoduchý prístup k mnohým aplikáciám

Samsung Gear S2 sa ovládajú pomocou otočnej lunety a tlačidiel Home a Back. Užívatelia tak majú jednoduchý prístup k oznámeniam aj aplikáciám a sú neustále v spojení so svojim kalendárom, kontaktmi, e-mailom a správami. Dokonca môžu priamo cez hodinky odosielať aj krátke textové správy.

Nové fitnes funkcie hodiniek Samsung Gear S2 pomáhajú užívateľom s udržaním dobrej fyzickej kondície. Vďaka 24-hodinovému záznamu denných činností a motivačným upomienkam majú majitelia hodiniek neustály prehľad o svojich aktivitách. Ďalšou užitočnou funkciou je NFC technológia, ktorá umožňuje prostredníctvom hodiniek platenie v obchode. Využívať je možné tiež ako inteligentné kľúče od auta či domu alebo ako diaľkové ovládače Smart domácností.

Elegantné aj športové prevedenie

Dvoma variantmi hodiniek (Gear S2 a Gear S2 classic) Samsung oslovuje rôzne skupiny užívateľov. Na slovenskom trhu budú dostupné v priebehu novembra 2015. Športové hodinky Samsung Gear S2 sa budú predávať v tmavo šedom prevedení s tmavosivým remienkom, alebo v striebornom prevedení s bielym remienkom za maloobchodnú odporúčanú cenu 329 € s DPH. Elegantná verzia Samsung Gear S2 classic bude k dispozícii v čiernej farbe s koženým remienkom za odporúčanú maloobchodnú cenu 369 € s DPH. V spolupráci s partnermi ponúkne Samsung ako doplnky aj ďalšie varianty remienkov.