Pokiaľ sa pohybujete vo vodách internetu a sociálnych sietí, určite ste sa stretli s množstvom GIF animácií, ktorými ľudia radi reagujú na rôzne príspevky alebo len zabávajú okolie tvorbou vtipného obsahu.

Ak ste sami rozmýšľali, že by ste zareagovali svojou vlastnou GIF tvorbou alebo by ste chceli vytvoriť vtipnú opakovanú animáciu, oddnes máte novú a veľmi jednoduchú možnosť.

Väčšina GIF animácií je vytvorená na základe videa, z ktorého je vybratá určitá konkrétna pasáž. Najviac videí nájdeme samozrejme v službe YouTube.

Známi vývojári z Giphy majú už v obchode Google Play aplikáciu pre Facebook Messenger, prostredníctvom ktorej môžete svojim kontaktom odosielať „gifká“ z ponuky ich bohatej databázy.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.giphy.messenger“]

Dnes tvorcovia z Giphy predstavili nový webový nástroj, ktorý nám umožní vytvárať GIF animácie rýchlo a veľmi jednoducho.

Do nástroja stačí skopírovať URL adresu YouTube videa, z ktorého chcete animáciu vytvoriť, nastavíte východiskový bod a dĺžku trvania animácie.

Okrem toho môžete pridať text a umiestniť ho viac-menej kdekoľvek do animácie. Po vytvorení môžete svoje dielo zdieľať na sociálnych sieťach alebo fyzicky stiahnuť do zariadenia.

Giphy Maker nájdete na tejto adrese giphy.com/create/gifmaker, kde môžete veselo prejaviť svoju kreativitu.

giphy