Úvod Zariadenia Elephone P9000: Displej bez rámika, Android 6.0 a špičkový hardvér za almužnu

Elephone P9000: Displej bez rámika, Android 6.0 a špičkový hardvér za almužnu

11

Možno si hovoríte, že kto to vlastne je, ten Elephone. A popravde sa vám vôbec nečudujeme. Jedná sa totiž o spoločnosť, ktorá je známa hlavne v Číne a do Európy sa jeho smartfóny dostávajú veľmi zriedkavo. Tento čínsky výrobca si však jednoznačne zaslúži našu pozornosť, keďže sa skutočne snaží navrhovať také modely, ktoré zaujmú nejedného fanúšika mobilných technológií. Inak tomu nie je ani v prípade ich najnovšieho modelu, P9000.

Novinka z dielne Elephone totiž ponúka 5,5-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej bez bočných rámikov. A keď vravíme, že bez rámikov, tak skutočne myslíme bez rámikov. To teda naznačuje, že by telefón mohol byť veľmi kompaktný, minimálne čo sa šírky týka. O výkon sa postará nový desaťjadrový čipset Helio X20 od MediaTeku. Ten bude mať k dispozícii až 4GB operačnej pamäte RAM a chýbať nebude ani 32GB vnútorné úložisko v základnej verzii. To si samozrejme budete môcť rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. Ani to vám nestačí? Elephone P9000 poháňa najnovší Android 6.0 Marshmallow.

elephone2

Čo sa senzorov týka, na zadnej strane sa na svet bude pozerať šošovka 21 Mpx fotoaparátu, zatiaľ čo selfie kamera disponuje 8 Mpx senzorom. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov, ktorý je po vzore najnovších smartfónov od Sony umiestnený na boku zariadenia. Dobrou správou je aj podpora 800/1800/2100/2600MHz frekvencií, čo znamená, že vám telefón pofrčí aj na slovenskom LTE.

Zariadenie už do ponuky zaradili prví predajcovia, pričom jeho cena sa pohybuje v rozmedzí od 229 do 299 dolárov.