4ka

Až 15-tisíc eur sa podarilo vyzbierať novému mobilnému operátorovi za necelý deň od spustenia možnosti rezervácie vybraného čísla na jeho webstránke. 4ka celú sumu venuje na výzvy ľudí v núdzi na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Na webstránke 4ka.sk si zákazníci môžu rezervovať čísla podľa vlastného výberu. Vyskladať si ich môžu napríklad zo svojho dátumu narodenia, zvoliť si ľahko zapamätateľnú kombináciu či takzvané VIP číslo. Zaplatia zaň od štyroch do 44 eur.

Táto možnosť potenciálnych zákazníkov zjavne zaujala, za necelý deň od jej spustenia si to svoje číslo vybralo až 900 zákazníkov. Keďže operátor celú sumu venuje ľuďom v núdzi, pod vybranými výzvami na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk pribudne viac ako 15-tisíc eur.

„S projektom ĽudiaĽuďom.sk spolupracuje SWAN od jeho štartu a viackrát sme prostredníctvom neho podporili tých, ktorí to veľmi potrebujú. Keďže 4ka je operátor pre ľudí, rozhodli sme sa, že celý výťažok z predaja bonusových čísel venujeme na charitu. Vybrali sme spolu s predstaviteľmi neziskovej organizácie štyri výzvy, medzi ktoré získanú sumu rovnomerne rozdelíme,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN, a.s., Martin Mosný.

Darcovský portál za štyri roky prevádzky sprostredkoval už viac ako milión a štvrť eur od takmer 29-tisíc darcov. Drvivá väčšina z nich však boli jednotlivci, aj preto si prevádzkovatelia cenia nové partnerstvo so silnou firmou.

„Keď sa o ponuke 4ky dozvedela pani Gáliková, babička, ktorá sa stará o svoju vnučku, pretože jej rodičia dali prednosť drogám, od dojatia sa rozplakala. Suma, ktorú sa nám spoločne so štvrtým mobilným operátorom podarilo získať za niekoľko hodín, je úžasným úspechom. S vedením 4ky už dnes rokujeme aj o spolupráci v budúcom roku a verím, že prinesieme pomoc do mnohých ďalších rodín či organizácií. Azda neprezradím priveľa, keď poviem, že určite pôjde aj o podporu talentov na Slovensku,“ dodáva riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Roland Kyška.

Služby nového mobilného operátora sú dostupné od pondelka 5. októbra na 1500 pobočkách Slovenskej pošty. 4ka sa snaží zaujať bezkonkurenčne nízkymi cenami – za minútu hovoru, SMS a 1 MB dát na Slovensku aj v celej Európskej únii zaplatia zákazníci 4 centy. V prvej fáze operátor ponúka len predplatné karty.