Úvod Novinky Hry VÝZVA: Pristaňte s prvým stupňom Falcon 9

VÝZVA: Pristaňte s prvým stupňom Falcon 9

Elon Musk a jeho firma SpaceX majú celkom veľké plány. Chcú kolonizovať vesmír, postaviť základňu na Marse, lietať s turistami na obežnú dráhu...

4

Elon Musk a jeho firma SpaceX majú celkom veľké plány. Chcú kolonizovať vesmír, postaviť základňu na Marse, lietať s turistami na obežnú dráhu… Aby však dosiahli svoje ciele, potrebujú najprv poriadne znížiť cenu za vynášanie nákladu do vesmíru.

SpaceX to má v pláne dokázať vďaka špeciálnej rakete, ktorá sa použije viackrát. Normálne totiž po prvom lete použitý nosič dopadne do mora a nik sa oň ďalej nestará. Na druhej strane, Falcon 9 pristane na plošine v mori, dopraví sa do prístavu a môže letieť znova. Pristáť však so 40m monštrom na malej loďke v strede oceánu je veľmi náročné. Z dvoch pokusov zatiaľ ani jeden nedopadol úspešne. Ak chcete, vyskúšajte si na vlastnej koži, aké je to pristáť s prvým stupňom Falcon 9. Vďaka tejto hre vyvinutej na základe dát z MIT Media Lab hneď zistíte, že je to náročnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá.

Mne sa za 30 minút nepodarilo ani jedno úspešné pristátie. A čo vy? Vyjadrite prosím vašu frustráciu v komentároch pod článkom.

edit/ Po ďalšej polhodine sa mi pristáť podarilo.