Úvod Výrobcovia Qualcomm Snapdragon 820 bude chrániť náš smartfón pred škodlivým softvérom

Snapdragon 820 bude chrániť náš smartfón pred škodlivým softvérom

Čipset Snapdragon 820 bude nie len výkonnejší, ale aj bezpečnejší.

3

Vyzerá to tak, že spoločnosť Qualcomm chce okrem lepšieho grafického výkonu či efektívnejšieho energetického manažmentu priniesť aj spoľahlivé bezpečnostné opatrenia. Jej nadchádzajúci hi-tech čipset, ktorý nahradí Snapdragon 810 z minulého roka, nás má totižto ochrániť pred negatívnym vplyvom potencionálneho malvéru.

Niečo také plánuje americký výrobca dosiahnuť prostredníctvom špeciálnej technológie ambiciózneho ‚Smart‚ projektu. Tá ponúka v porovnaní s klasickou softvérovou ochranou jednu veľkú výhodu – dokáže identifikovať aj taký malvér, ktorý je úplnou novinkou. Tradičný spôsob zabezpečenia odhalí škodlivý softvér iba vtedy, ak ho nájde v dostupnej databáze známych nebezpečenstiev. V opačnom prípade si ho nevšimne.

Snapdragon 820 by tak mal vedieť kontrolovať činnosti všetkých Android aplikácií aj keď bude smartfón momentálne offline. Pokiaľ objaví abnormálne správanie, ktoré môže viesť napríklad k odosielaniu SMSiek bez vedomia používateľa, aplikuje nevyhnutné opatrenia, aby identifikovaný malvér úspešne znefunkčnil.

Takto má fungovať Smart Project
Takto má fungovať Smart Project

Snapdragon Smart Project je navrhnutý tak, aby sledoval aktuálne správanie aplikácií v reálnom čase, pričom takmer okamžite určí a klasifikuje každé podozrivé chovanie aplikácie,“ uviedol Qualcomm na oficiálnom blogu.

Spoločnosť taktiež sprístupnila API pre vývojárov tretích strán, vďaka čomu posunie bezpečnosť našich mobilných zariadení opäť do vyššej úrovne.