Úvod Operátori Slováci sú v koncoch: Telefóny im odosielajú SMS do zahraničia aj keď...

Slováci sú v koncoch: Telefóny im odosielajú SMS do zahraničia aj keď vyberú SIM kartu!

56

Je čas na jeden kuriózny a celkom veľký problém týkajúci sa slovenského zákazníka. Podľa informácií server MobilMania.sk totiž začal Slovákov trápiť nepríjemný vírus.

Určite ste už veľakrát čítali o mobilných vírusoch, ktoré potajomky odosielajú SMS správy na spoplatnené čísla a pomaly ale isto vám tak kradnú kredit či navyšujú faktúru. Najnovší problém je oveľa horší. Na základe niekoľkých desiatok hlásení bolo totiž zistené, že zatiaľ neznámy vírus odosiela správy do zahraničia, a to aj vtedy, keď z telefónu vyberiete SIM kartu, zablokujete odosielanie SMS správ alebo zariadenie úplne vypnete.

Správy sa pritom nezobrazia medzi odoslanými, a tak na to či ste obeť prídete až pri vyúčtovaní, poprípade pri kontrole kreditu. Ovplyvnení majú byť zákazníci všetkých troch operátorov, potvrdil to zatiaľ len O2.

AndroidPortal.sk ohľadom tohto problému oslovil všetkých troch operátorov. Hneď, ako získame ich vyhlásenia vás o nich budeme informovať.

Máte aj vy problém s SMS správami, ktoré sa odosielajú bez vášho vedomia? Zašlite nám email na tip@androidportal.sk alebo využite náš kontaktný formulár.

Nezabudnite spomenúť, akého operátora máte, aký telefón a operačný systém používate a či sa SMS správy posielajú aj po jeho vypnutí.