Úvod Výrobcovia Samsung Samsung stráca hodnotu: Od apríla prišiel o 56 miliárd dolárov!

Samsung stráca hodnotu: Od apríla prišiel o 56 miliárd dolárov!

5

Samsung tento rok predstavil dvojicu Galaxy Note5 a Galaxy S6 edge+ o niečo skôr, než minulý rok. Jeho cieľom bolo doslova ukradnúť záujem o zatiaľ nepredstavené iPhony od Apple, ako aj získať náskok pred ostatnými výrobcami, ktorí svoje novinky predstavia až na IFA 2015. Dvojici novučičkých vlajkových lodí sa má podľa všetkého dariť. V domovskej Kórei mal Samsung predať viac kusov, než v prípade Galaxy Note 4 a Note Edge.

Ani to však nezachráni dosť zúfalú situáciu spoločnosti. Cena akcií Samsung Electronics totiž začala klesať hneď po tom, ako výrobca na jar predstavil Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Aký veľký bol tento pokles? Samsung na svojej hodnote stratil zaujímavých 44 miliárd dolárov. Počas uplynulého mesiaca, augusta 2015, akcie klesli o ďalších 8,1%, čo predstavuje ďalších 12 miliárd. Au!

Čo stojí za pádom Samsungu? Uhádli ste, sú to čínski výrobcovia, ktorí sa všemožne snažia zaujať bežného spotrebiteľa. Okrem toho mu na krk dýcha aj Apple, ktorý už čoskoro predstaví novú generáciu iPhonov.

Predpokladá sa, že Samsung do budúcej jari nepredstaví ďalšie high-end zariadenia. Jeho akcie tak s veľkou pravdepodobnosťou budú aj naďalej klesať.