Úvod Zariadenia VR headset Na Slovensko mieri virtuálna realita Samsung Gear VR vo vylepšenej verzii

Na Slovensko mieri virtuálna realita Samsung Gear VR vo vylepšenej verzii

0
Samsung Gear VR

Od novembra bude na našom spotrebiteľskom trhu dostupný vylepšený model VR okuliarov od juhokórejského giganta, ktorý prináša kvalitnejší touchpad, pohodlnejšiu podložku aj nižšiu váhu. Odporúčanú cenu predstavuje suma 129 EUR s DPH.

Samsung je lídrom v oblasti poskytovania mobilných skúseností a zariadenie Gear VR Innovator Edition, ktoré predstavil v minulom roku, nebolo výnimkou,“ povedal JK Shin, generálny riaditeľ a prezident IT a mobilnej divízie v Samsung Electronics, a dodal: „Virtuálnu realitu chápeme ako ďalšiu výpočtovú platformu. Sme nadšení zo spolupráce so spoločnosťou Oculus na Gear VR. Spoločne tak stanovujeme štandard mobilnej virtuálnej reality a prinášame toto revolučné zariadenie širokej verejnosti.

Po novom taktiež pribudla širšia kompatibilita, čo znamená, že ku Gear VR môžeme už pripojiť aj phablety Galaxy Note5 či Galaxy S6 edge+. Váha vynovenej verzie klesla až o 22%, čo bude mať výrazne pozitívny vplyv na zlepšenie používateľských skúseností. Ako sme sa ďalej dozvedeli z tlačovej správy výrobcu, do slovenských obchodov dorazí čierne prevedenie.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

So spoločnosťou Samsung sme novo vymedzili virtuálnu realitu a vytvorili podmienky pre tú najlepšiu skúsenosť s mobilnou virtuálnou realitou, aká je teraz k dispozícii,“ povedal Brendan Iribe, generálny riaditeľ spoločnosti Oculus, a dodal: „Na Gear VR hrajú ľudia hry určené pre virtuálnu realitu s priateľmi, zdieľajú svoje zážitky z 360° videí a prenášajú sa na miesta po celom svete prostredníctvom fotografií a filmov. A to je len začiatok, čoho je mobilná virtuálna realita schopná.

Technická špecifikácia Samsung Gear VR

  • Rozmery/Váha: 201,9 x 116,4 x 9,6 mm / 310 g
  • Senzory: Akcelerometer, stabilizátor, senzor priblíženia (detekcia
  • Zorné pole (FOV): 96 stupňov
  • IPD pokrytie: 54 ~ 70 mm (pevné šošovky)
  • Farba: Biela
  • Kompatibilita: pripojenie prostredníctvom microUSB ku Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge