Úvod Zariadenia Smartwatch Nadčasové Gear S2 spolupracujú s každým smartfónom, ktorý má Android 4.4 a...

Nadčasové Gear S2 spolupracujú s každým smartfónom, ktorý má Android 4.4 a vyšší

6
Gear S2

Juhokórejský gigant dnes na IFA 2015 odhalil ďalšie informácie o okrúhlych inteligentných hodinkách Gear S2. Jednou z tých lepších správ je fakt, že budú kompatibilné aj so zariadeniami, ktoré nenesú značku Samsung. Časom by im dokonca mohla pribudnúť podpora pre iOS.

Podmienkou však je, aby smartfón bežal aspoň na operačnom systéme Android vo verzii 4.4+ a mal v hardvérovej výzbroji minimálne 1,5 GB operačnej pamäte.

Samsung Gear S2 prinášajú revolučný a taktiež veľmi intuitívny spôsob ovládania systému Tizen prostredníctvom otočného ciferníka. Digitálne používateľské prostredie tak dokonale dopĺňa klasika v podaní mechanického systému so skutočnou fyzickou odozvou. Výrobcovi sa pridaním elegantného dizajnu a jednoducho vymeniteľných remienkov navyše podarilo prepojiť technologický priemysel s módnym. Výsledok je naozaj úžasný. Prvé testy zahraničných médií hodinky zatiaľ iba ospevujú.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Okrúhly Super AMOLED displej

Smartwatch dorazia na pulty obchodov v dvoch rozdielnych variantoch – Gear S2 a Gear S2 Classic. Na výber bude dokonca aj 3G model, kde ale klasickú SIM kartu už nevložíte. Tú naradila tzv. e-SIM karta, čiže jej virtuálna alternatíva, ktorá uľahčí prepínanie medzi jednotlivými mobilnými operátormi.

Medzi technickými špecifikáciami nechýba dotykový 1,2″ Super AMOLED displej s hustotou pixelov 302 ppi, dvojjadrový procesor (1 GHz), 512 MB RAM-ka, 4 GB úložiska, snímač srdcového tepu alebo Bluetooh 4.1/Wi-Fi/3G konektivita. Vďaka certifikátu IP68 by mali pri ponorení do vody aj niečo vydržať. Konštrukcia nepozostáva z hliníku, ako si mnohí možno myslia, ale z pekne opracovanej nerezovej ocele. Batéria podľa slov spoločnosti Samsung udrží Gear S2 zapnuté až celé dva dni. Energia sa dopĺňa cez praktickú dokovaciu nabíjačku.

Začiatok predaja údajne odštartuje budúci mesiac. Ceny nie sú zatiaľ známe.