Úvod Výrobcovia Google Nexus 5X a Nexus 6P v akcii: Takýto výkon podáva ich 12,3...

Nexus 5X a Nexus 6P v akcii: Takýto výkon podáva ich 12,3 MPx foťák s laserom

0
Nexus 6P a jeho fotoaparát

Dve horúce novinky od Google, LG a Huawei prinášajú niekoľko skvelých technologických inovácií, kde nechýba ani špičkový fotoaparát s nadštandardne veľkými pixelmi. Jeho kvalitu si teraz môžeme pozrieť na oficiálnych záberoch, ktoré pochádzajú priamo od internetového giganta.

Inžinieri obdarili Nexus 5X aj Nexus 6P rovnakým zadným senzorom, laserom a duálnym LED bleskom. Tento rok sa dokonca nekoná ani naháňačka za väčším rozlíšením, nakoľko ho reprezentuje číslo 12,3 MPx. Pri porovnaní s inými vlajkovými loďami ide teda o neporovnateľne menšie množstvo pixelov. Fotoaparát dokonca nemá ani optickú stabilizáciu obrazu, čo Google ospravedlnil tým, že ju jednoducho nebolo v takejto konfigurácii treba.

To sa však podľa slov výrobcov neodráža na horšej kvalite fotografií. Vo výbave má totiž aj široký objektív, clonu f/2.0 či až 1,55 mikrometrové pixely (iPhone 6s Plus má iba 1,22), čo je na nižšie zverejnených kúskoch skutočne vidieť. Smartfóny sa preto neboja ani zlých svetelných podmienok.

Porovnanie kvality pri západe slnka
Porovnanie kvality pri západe slnka
Veľkosť pixelov oproti iným modelom
Veľkosť pixelov oproti iným modelom

Fotoaparáty Nexus 5X a Nexus 6P sú nie len lepšie, ale aj rýchlejšie. Vďaka asistencii laseru, ktorým disponuje vlajková loď LG, dokáže zachytiť momentky v naozaj bleskovej rýchlosti. Originálna aplikácia ponúka okrem iného možnosť natočiť video pri vysokom fps; model od LG zvláda 120 snímkov za sekundu, Huawei až 240. Rovnako však poteší i nový ‚burst‘ mód, ktorý vie vytvoriť pekné GIF obrázky.

Zaujímavosťou je, že všetky tieto technické špecifikácie kolovali internetom ešte dnes doobeda, teda niekoľko hodín pred oficiálnym predstavením dvoch Nexus noviniek. Prakticky všetko, čo sa dnes počas predstavovania povedalo, sme už všetci vedeli.

nexus-6p-5x-fotoaparat-8
nexus-6p-5x-fotoaparat-7
nexus-6p-5x-fotoaparat-6
nexus-6p-5x-fotoaparat-5
nexus-6p-5x-fotoaparat-4
nexus-6p-5x-fotoaparat-3
nexus-6p-5x-fotoaparat-2
nexus-6p-5x-fotoaparat-1