Lenovo na IFA 2015 predstavuje novinku za novinkou, čoho príkladom sú aj dva nové smartfóny – P1 a P1m. Ponúkajú dlhú výdrž batérie za veľmi prijateľnú sumu. Chcete vedieť viac? Poďme na to.

Rad zariadení Lenovo „P“ sa pýši hlavne dlhou výdržou batérie. Modely P1 a P1m sú ďalším dôkazom toho, že keď sa chce, tak sa dá. Prvým zo zariadení, ktoré si predstavíme, je Lenovo P1.

vibe-p1

Lenovo Vibe P1 – postačujúci výkon, kov a 5000 mAh batéria

Výkonnejším smartfónom z dvojice noviniek je nepochybne model Lenovo P1. Zariadenie disponuje kovovou konštrukciou, v ktorej sa skrýva obrí 5000 mAh akumulátor. Ten by mal zariadenie udržať nažive až 81 hodín bežného používania, teda niečo vyše troch dní. P1 je hrubý len 9,9mm, no váži slušných 189 gramov, čo už v dnešnej dobe supertenkých smartfónov nie je najmenej.

Zvyšok špecifikácií zahŕňa 5,5-palcový IPS displej s Full HD rozlíšením, Snapdragon 615, 2 GB operačnej pamäte RAM či 32 GB rozšíriteľné úložisko.

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx fotoaparát s automatickým zaostrovaním na báze fázovej detekcie. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov či nabíjačka pre rýchle nabíjanie.

vibe-p1m

Lenovo Vibe P1m – obrovská batéria v plastovom tele

Menší a menej výkonný z dvojice noviniek, Lenovo P1m, ponúka len 5,0-palcový HD (1280 x 720) displej a čipset MediaTek 6735P. V ňom sa ukrýva 64-bit procesor so štyrmi jadrami. Čipsetu sekundujú 2 GB operačnej pamäte RAM a nechýba ani 16 GB rozšíriteľné úložisko.

Hlavným lákadlom je však opäť batéria. V prípade P1m sa jedná o 4000 mAh akumulátor, ktorý by mal vystačiť na približne rovnaký čas výdrže, ako jeho väčší súrodenec. Na zadnej strane sa nachádza 8 Mpx fotoaparát. Celé zariadenie je pokryté tzv. nano-náterom, ktorý telefón chráni pred náhodným poliatím vody.

Dostupnosť zatiaľ nie je známa, predpokladá sa ale, že obe novinky budú dostupné ešte tento rok. Cena P1m je stanovená na 159 dolárov, cena výkonnejšieho modelu sa zastavila na 279 dolároch.