Úvod Huawei Huawei Nexus 6P 5 jednoduchých dôvodov, prečo Nexus 6P patrí do prvej ligy

5 jednoduchých dôvodov, prečo Nexus 6P patrí do prvej ligy

4
Nexus 6P

Najlepšou správou dňa je fakt, že sme sa konečne dočkali kombinácie kvalitného hardvérového spracovania spoločnosti Huawei a takmer dokonalého operačného systému od Google. Nový Nexus 6P vďaka tomu predstavuje jeden z najlepších hi-tech smartfónov, aké sú momentálne na našej planéte používané.

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo to tak naozaj aj je. Medzi tie najlepšie patrí nielen konštrukčné spracovanie a vizuálny vzhľad, ale aj foťák, zobrazovací panel či čistý operačný systém Android vo verzii, ktorú tak skoro iné značky nedostanú. Rovnako treba vyzdvihnúť prítomnosť moderného USB Type-C slotu, odolného skla Gorilla Glass 4 alebo skvelého pomeru telo-dispej (71,4%), ktorý má podobný, ako iPhone 6s Plus s trošku menšou uhlopriečkou displeja (67,7%).

Poďme sa teraz pozrieť na všetky podstatné detaily Huawei Nexus 6P.

1. Kvalitná konštrukcia

Smartfón vyzerá skutočne prémiovo. Na jeho konštrukčnom spracovaní máme možnosť vidieť precízne odvedenú prácu špičkových obrábacích zariadení. Taktiež netreba zabúdať, že ide vôbec o prvý Nexus s celokovovým telom. Čínsky výrobca použil ako materiál takzvaný anodizovaný hliník.

nexus6p-titulka

2. TOP dizajn

Smartfón má krásne krivky aj elegantné prvky. Oproti minuloročnému Nexus 6 od spoločnosti Motorola si po dizajnovej stránke neporovnateľne polepšil. Nexus 6P je momentálne jeden z najkrajšie vyzerajúcich inteligentných telefónov na trhu. Matný povrch hliníkovej konštrukcie navyše zariadeniu dodáva luxusný nádych a používateľovi pocit, že vlastní nielen moderný kus technológie, ale aj drahý módny doplnok.

3. Našľahaný fotoaparát

Prvou vecou, ktorou sa začala prezentácia novinky Google, bol fotoaparát. Ten patrí medzi absolútnu špičku. Najdôležitejšia inovácia spočíva v nadštandardnej veľkosti jednotlivých pixelov 12 MPx senzoru a väčšej šírke objektívu. Ako bonus má clonu f/2.0 alebo laserové zaostrovanie, ktoré stihne zachytiť každú vzácnu situáciu. Podľa dostupných záberov máme zároveň príležitosť vidieť, čoho všetkého je tento naozaj zaujímavý kus hardvéru schopný.

Nexus 6P a jeho fotoaparát
Nexus 6P a jeho fotoaparát

4. Extra jemný AMOLED displej

4K síce nemá, no ani 2K nie je na 5,7-palcovú uhlopriečku zrovna najhoršie. Displej má dokonca AMOLED vlastnosti, ktoré by mali zabezpečiť reálnejšie zobrazovanie farieb (čierna bude skutočne čiernou). Hustota pixelov 518 ppi patrí medzi tie najväčšie, aké na spotrebiteľskom trhu práve teraz nájdeme. Povrch ochranného skla dokonca má tenučkú vrstvu priehľadného materiálu, ktorý má za úlohu brániť zachytávaniu odtlačkov našich prstov na dotykovom displeji.

5. Optimalizovaný systém

Čo môže byť pre fanúšika Androidu lepšie, ako operačný systém bez zbytočnej nadstavby? Predsa nič. Nový Huawei Nexus 6P prichádza ako prvý s verziou 6.0 Marshmallow, pričom tá ponúkne svižnejšie reakcie, lepší výkon, viac bezpečnosti, efektívnejší energetický manažment a pohodlnejší prístup k informáciám.

Viac vizuálnych detailov nájdete v oficiálnom videu nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=4cAHL4LMNlY&feature=youtu.be