Úvod Udalosti IFA 2015 Huawei zajtra predstaví MateS – smartfón s ‚Force Touch‘ technológiou

Huawei zajtra predstaví MateS – smartfón s ‚Force Touch‘ technológiou

1
Upútavka na novinku od Huawei

Aj keď IFA 2015 oficiálne otvára svoje brány až 4. septembra, už tento týždeň začnú výrobcovia s mediálnymi podujatiami, kam pozvali novinárov z takmer celého sveta. Nebude medzi nimi samozrejme chýbať ani čínska špička Huawei. A toto je jedna z mobilných noviniek, ktorú plánuje predstaviť.

Android smartfón MateS bude predstavovať kovový kúsok s ‚unibody‘ konštrukciou a veľkým, až 5,7-palcovým Full HD displejom. Samotný dizajn sa pritom bude niesť v štýle minuloročného Mate7. Dostane však lepšie fotoaparáty či špeciálnu dotykovú technológiu – Force Touch. Tá dokáže rozoznávať úrovne sily jednotlivých dotykov prsta používateľa. Ak teda zatlačíme na zobrazovaciu jednotku viac, zariadenie zrealizuje odlišný úkon, ako po jemnejšej interakcii. Podobnú vymoženosť má priniesť aj iPhone 6s, ktorý uvidíme budúci týždeň.

Technické špecifikácie Huawei MateS by mal ďalej tvoriť vlastný čipset Kirin 935, 3 GB operačná pamäť, senzor na odtlačky prstov, 20 MPx fotoaparát so senzorom IMX 230 od SONY alebo elegantné 2.5D ochranné sklo.

Oficiálne predstavenie prebehne podľa dostupných informácií priamo od výrobcu už počas zajtrajšieho dňa, takže zostaňte v strehu, zatiaľ to vyzerá veľmi zaujímavo.

Údajne Huawei MateS-2

Údajne Huawei MateS
Údajne Huawei MateS