Úvod Výrobcovia Huawei Kovový Huawei G8 dorazí na Slovensko koncom septembra s touto cenovkou

Kovový Huawei G8 dorazí na Slovensko koncom septembra s touto cenovkou

0
Huawei G8

Jednu z horúcich noviniek od čínskeho výrobcu sme mali príležitosť vidieť už pred pár týždňami, no až doteraz Huawei neprezradil cenu a ani bližšie informácie o dostupnosti. Na podujatí IFA 2015 v Berlíne sa však všetko konečne zmenilo.

5,5-palcový obor s Full HD panelom dorazí na pulty viacerých európskych štátov, vrátane Slovenska, koncom tohto mesiaca (september). Zákazníci zaň zaplatia približne 399 EUR. Ide ale o odporúčanú cenovku, takže realita môže byť nakoniec úplne iná. Na výber dostaneme z troch farebných prevedení – striebornej, zlatej a bielej.

Huawei G8 a dostupnosť
Huawei G8 a dostupnosť

Telo mid-range Huawei G8 pozostáva z hliníku a na zadnej strane konštrukcie dokonca nájdeme aj snímač odtlačkov prstov alebo 13 MPx fotoaparát s užitočnou optickou stabilizáciou obrazu (OIS). V jeho útrobách tiká 64-bitový čipset Snapdragon 615, ktorému asistuje 3 GB operačná pamäť pre pohotový multitasking. 32 GB interné úložisko je dokonca možné rozšíriť cez slot pre microSD kartu. Smartfónu samozrejme nechýba ani dual SIM funkcionalita.