Úvod Konkurencia Apple Hromadná migrácia: Až 27% kupcov smartfónov v Európe si toto leto vymenilo...

Hromadná migrácia: Až 27% kupcov smartfónov v Európe si toto leto vymenilo Android za iPhone

4

Aj napriek tomu, že tento štvrťrok je presne ten, keď už najnovšia verzia iPhonu nie je tak celkom nová a čaká sa na predstavenie jeho nástupcu, sa ľudia v Európe rozhodli vymeniť Android za zariadenie bežiace na platforme iOS.

Tvrdí to spoločnosť Kantar, ktorá zistila, že päť najväčších trhov v Európe, Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Taliansko a Španielsko, zaznamenalo hromadnú migráciu z platformu Android na iOS. Až 27% kupcov si totiž namiesto Android smartfónu kúpilo práve iPhony. V Spojených štátoch takúto zmenu spravilo 9% kupcov.

„Americký trh aj naďalej ovládajú dvaja hráči, Apple a Samsung, ktorí dokopy tvoria až 64% všetkých predaných smartfónov. Ak vám takáto štatistika nestačí na preukázanie dominancie týchto dvoch firiem, 9 z 10 najlepšie predávaných zariadení vyrobil Apple alebo Samsung. Desiate zariadenie vyrobil LG,“ približuje situáciu Caroline Milanesi, šéfka spoločnosti Kantar.

Čo sa Číny týka, tam sa cez Huawei na prvé miesto dostal výrobca Xiaomi. Medzi Číňanmi je však stále známejšia značka Huawei, takže Xiaomi má čo robiť, aby sa to zmenilo.